Ktoré deti sú najmenej šťastne?! V prieskume skončili najhoršie Juhokórejci

NETKY.SK • 4 November 2014, 14:13 • 2 min
Ktoré deti sú najmenej šťastne?! V prieskume skončili najhoršie Juhokórejci

SOUL - Juhokórejské deti sú najmenej šťastné, ukázal prieskum v rozvinutých krajinách. Podľa agentúry Reuters o tom dnes informovala juhokórejská vláda.

slovakia

left justify in out

Južná Kórea skončila na chvoste rebríčka 30 krajín z hľadiska spokojnosti detí so svojím životom. Za ňou sa umiestnili Rumunsko a Poľsko. "Najdôležitejším faktorom spokojnosti detí s ich životom je stres v školách, nasledovaný školským násilím, závislosťou od internetu, nedbalosťou a kybernetickým násilím," uviedlo vo vyhlásení juhokórejské ministerstvo zdravotníctva na margo prieskumu vo viac než 4000 domácnostiach s deťmi mladšími než 18 rokov.

 

Šéf Svetovej banky, Američan Jim Yong Kim, narodený v Južnej Kórei, uviedol, že vzdelávací systém v tejto krajine uvaľuje na deti ťažké bremeno, pretože sa zameriava na súťaženie a dlhé hodiny práce. Jim Yong Kim sa narodil v Soule a do USA sa presťahoval ako päťročný.

 

Prvý prieskum tohto druhu v Južnej Kórei sa uskutočnil v čase, keď sa 600.000 študentov pripravuje na prijímacie skúšky na vysokú školu, ktorá im môže priniesť miesta na prestížnych univerzitách a zabezpečiť cestu k zamestnaniu v popredných spoločnostiach, píše Reuters.

 

V deň skúšky, 13. novembra, začínajú úrady pracovať neskôr, aby sa predišlo zdržaniu študentov v rannej špičke; aj trh s cennými papiermi sa otvára o hodinu neskôr. V čase skúšky, ktorej súčasťou je i počúvanie s porozumením, je obmedzená domáca letecká doprava.

 

Viac než polovica detí vo veku od 15 do 19 rokov so samovražednými sklonmi uviedla "študijné výkony a nástup na univerzitu" ako dôvod, upozornil juhokórejský štatistický úrad.

 

Juhokórejskí rodičia sú známi tým, že svoje deti držia v školách do neskorého večera a s výučbou angličtiny začínajú už v materskej škole.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies