Kto zlyhal v prípade vlaku, ktorý prešiel bez rušňovodiča z Košíc do Maďarska?

NETKY.SK • 13 Január 2022, 17:58 • 2 min
Kto zlyhal v prípade vlaku, ktorý prešiel bez rušňovodiča z Košíc do Maďarska?

BRATISLAVA - Minister dopravy Andrej Doležal (nominant Sme rodina) sa vyjadril k prípadu vo štvrtkovom živom vysielaní na sociálnej sieti. Uviedol, že už má predbežné informácie a vyšetrovať ich bude Dopravný úrad.

slovakia

left justify in out

Vyhlásil, že v prípade uvoľnenia nákladného vlaku, ktorý prešiel z Košíc až do Maďarska, rušňovodič súkromnej spoločnosti zrejme nezabezpečil rušeň proti posunu. 

 

 

Situácia podľa Doležala nastala, keď súkromná spoločnosť riešila špedičnú činnosť v železničnej stanici Košice-Barca. „Rušňovodič tejto spoločnosti, pravdepodobne z nedbalosti, ale to naozaj povie až vyšetrovanie, nezabezpečil rušeň proti posunu, tento sa vzhľadom na sklon trate dal sám do pohybu a prešiel až do Maďarska,“ opísal minister.

 

Prečítajte si tiež: Hlas-SD údajne odhalil ďalší podvod v agrorezorte. Čo na to Vlčan?

 

Súprava nákladného vlaku sa v pondelok 10. januára večer samovoľne uvoľnila na železničnej stanici Košice-Barca a prešla až na maďarské územie. Potvrdila to v stredu 12. januára Železničná spoločnosť (ZSSK) Cargo Slovakia s tým, že nedošlo k ujme na zdraví zamestnancov a ani k poškodeniu majetku.

 

img

 

Možno vás zaujme: Minister obrany sa vyjadril k Natálii Milanovej. Považuje ju za úprimnú?




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona