Kto môže za situáciu v školstve? Učitelia ukázali na vinníkov

NETKY.SK • 27 Máj 2022, 12:4 • 2 min
Kto môže za situáciu v školstve? Učitelia ukázali na vinníkov

BRATISLAVA - Slovenská komora učiteľov (SKU) vyzýva vládu, premiéra Eduarda Hegera a ministra financií Igora Matoviča (obaja OĽaNO) na rokovanie o napĺňaní programového vyhlásenia v oblasti atraktivity učiteľského povolania a prioritizácie vzdelávania na Slovensku.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informoval prezident komory Vladimír Crmoman

 

„Komora učiteľov je každým dňom viac a viac sklamaná z úpadkových krokov vlády. Namiesto plnenia svojich záväzkov v programovom vyhlásení sa spolieha iba na lacnú a spoľahlivú pracovnú silu v školstve,“ uviedol Crmoman.

 

 

Schválený balík 400 miliónov eur na voľnočasové aktivity detí vníma komora ako mrhanie prostriedkami štátu a výsmech učiteľom. Komora chce preto s prezidentkou Zuzanou Čaputovou hovoriť o efektivite voľnočasových krúžkov.

 

Prečítajte si tiež: Naštartovaný Matovič! Háda sa so Sulíkom aj s Gröhlingom

 

Ministri školstva Branislav Gröhling (SaS) a financií sú podľa komory zodpovední za prepad finančného statusu kvalifikovaných a vzdelaných zamestnancov školstva na podpriemernú úroveň. Chýbajú jej tiež riešenia zásadných problémov v školstve, napríklad s deťmi z Ukrajiny. Učitelia sa proti súčasnej situácii v školstve chystajú v júni aj protestovať.

 

img

 

Možno vás zaujme: Igor Matovič navrhol zmeny v zdravotníctve. Čo žiada od Penty?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona