Kto mal 11-krát vyše sto asistencií? Súťažiaci: Magic Johnson

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 11:23 • 2 min
Kto mal 11-krát vyše sto asistencií? Súťažiaci: Magic Johnson

PITTSBURGH - V histórii hokejovej NHL sa dosiaľ trinásťkrát stalo, že na konci základnej časti mal niektorý hráč na konte trojciferný počet asistencií. O jedenásť takýchto zápisov sa postaral najproduktívnejší útočník všetkých čias Wayne Gretzky.

slovakia

left justify in out

Takúto vedomosť však nemal súťažiaci v americkej vedomostnej relácii, v ktorej podľa Pensblog Staff nepoznal odpoveď na "najjednoduchšiu otázku o NHL všetkých čias". Moderátor chcel vedieť meno spomenutého hráča, ktorý jedenásťkrát pokoril hranicu sto asistencií v jednom ročníku. Súťažiaci Joe sa pohotovo prihlásil a odpovedal: "Magic Johnson". Zaváhanie súpera využila Diane: "Wayne Gretzky". Moderátor následnej Joovi pripomenul: "Hovoríme o hokeji, nie o basketbalovej NBA".

 

Niekdajší päťnásobný ligový šampión Earvin "Magic" Johnson nazbieral počas kariéry v rokoch 1979 - 1996 v drese Los Angeles Lakers v 906 zápasoch základnej časti 10 141 asistencií, čo znamená obdivuhodný priemer 11,2 prihrávky na jeden duel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies