Kto je silnejší a zdravší? Muž alebo žena?

NETKY.SK • 31 Január 2013, 13:07 • 2 min
Kto je silnejší a zdravší? Muž alebo žena?

Kto je silnejší a zdravší? Muž alebo žena?

slovakia

left justify in out

img

V sile je zdravie – na tom sa zhodli mnohí odborníci. Silné svaly sú pre zdravie človeka mimoriadne dôležité. Udržiavajú vzpriamený postoj, chránia kĺby, kosti a viaceré štúdie dokázali, že sila svalov je dôležitým ukazovateľom dĺžky života. Muži by tak zákonite mali byť zdravší...alebo keď už podľahnú chorobe, vydržať viac. Nie vždy je to tak, usmievajú sa ženy a dodávajú: My vydržíme viac!

Nuž, nech je váš názor akýkoľvek, jedno je isté – kým sme zdraví, o zdravie sa príliš nezaujímame. Napríklad podľa prieskumu Nadácie ženského športu a fitnesu, až 40% žien považuje svoj vzhľad za najväčšiu motiváciu k cvičeniu...a tretina žien tvrdí, že pociťuje väčší tlak na štíhlosť ako na zdravie. Preto sa aj viac sústredia na vzhľad a dobrú postavu.

Profesor Ken Fox z University of Bristol potvrdzuje, že ženy málo jedia, málo cvičia a snažia sa byť štíhle, nie byť silné. To však nie je práve najlepšia cesta k zdraviu. 

Čo s tým urobiť?

Lekári, tréneri, psychológovia a ďalší odborníci tvrdia – neupadajte do pasivity. Stále hľadajte niečo nové, čo vo vás bude vzbudzovať aktivitu, čo vás bude poháňať a čo vám rozhýbe telo. Nevyvážajte sa výťahom, ale choďte po schodoch. Vystúpte o zastávku skôr a prejdite sa. Nechoďte do obchodu za rohom autom, ale pešo. Jednoducho, mali by sme žiť trošku ako naši predkovia a udržiavať si svaly aktívne, silné. 

Dôležitá je samozrejme aj strava, v ktorej nechýbajú proteíny. Ak už potrebujete držať diétu, pretože ste príliš pribrali, dôkladne si vyberajte. Inšpirácia sa dá nájsť kdekoľvek, lepšie však v knihách, ktoré takmer vždy prejdú odbornou redakciou, ako v časopisoch, kde stojí za článkom často jediný redaktor. 

V zdravom tele zdravý duch

Napríklad siahnite po knihách, ktoré sú plné rád a inšpirácií, ako si udržať zdravie. V ponuke V zdravom tele zdravý duch si nájde každý: ako si vyformovať postavu, ako byť ešte pružnejší, rôzne relaxačné meditácie či cvičenia pre zdravý chrbát. Asi len málokto sa občas neposťažuje na boľavý chrbát, ktorý je naozaj pliagou súčasnej generácie. Už aj keď prepuknú, snažíme sa ich obísť pomocou nejakých dostupných prostriedkov a až keď je to neúnosné, ideme za lekárom. Avšak ani ten nie je čarodejníkom. Viaceré knihy ponúkajú efektívne cviky, pri ktorých pocítite skutočne zlepšenie už za dva týždne. 

Mnohí si myslíme, že vitamíny z krabičiek a fľaštičiek nás zachránia. Knižná novinka Vitamínová biblia vás veľmi rýchlo vyvedie z omylu a navyše poradí, ako narábať s vitamínovými doplnkami, ktoré sú dnes také populárne: ktoré áno a ktoré nie? Koľko a kedy?

Omladzujúce odkyslenie. Čo ti chce povedať choroba. Ako zbaviť telo jedov. 150 najzdravších potravín na svete. 1001 malých zázrakov pre zdravú výživu. 

To je len pár kníh v ponuke „V zdravom tele zdravý duch“ – teraz so zľavami až do 35%! Pozrite si celú ponuku a žite zdravšie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies