Kto je osobnosťou roka podľa časopisu Time?

NETKY.SK • 13 December 2021, 20:56 • 2 min
Kto je osobnosťou roka podľa časopisu Time?

WASHINGTON - Víťaz predbehol v prestížnom rebríčku zakladateľa spoločnosti Amazon Jeffa Bezosa, ktorý taktiež investuje do vesmírnych aktivít.

slovakia

left justify in out

Podľa amerického magazínu Time je osobnosťou roka 2021 zakladateľ firmy Tesla, multimiliardár Elon Musk, ktorý sa v uplynulých rokoch zviditeľnil aj prostredníctvom súkromnej vesmírnej spoločnosti SpaceX. Informovala o tom agentúra AFP.

 

img

 

Hodnota firmy Tesla, ktorá sa špecializuje na výrobu elektromobilov, presiahla v októbri bilión amerických dolárov. Muskova firma SpaceX zase počas tohto roka spolupracovala s vládnou agentúrou NASA na viacerých projektoch. Vystrelili napríklad raketu proti asteroidu, aby tak otestovali jeho prípadné vychýlenie, ak by smeroval na Zem. "Osobnosť roka je známkou vplyvu a málo ľudí má taký vplyv na život na Zemi ako Elon Musk – a prípadne aj na život mimo Zeme," napísal na Twitteri šéfredaktor časopisu Time Edward Felsenthal.

 

Prečítajte si tiež: Pozrite si oficiálne vianočné pohľadnice britskej kráľovskej rodiny

 

Musk hovorí o svojich ambíciách kolonizovať Mars a na budúci rok plánuje začať prípravné lety, ktorých cieľom bude opätovné pristátie ľudí na Mesiaci. "Jeho cieľom je spraviť z ľudstva multiplanetárny druh," povedal prispievateľ časopisu Time Jeffrey Kluger. O jeho vplyve podľa agentúry AFP svedčí aj to, že jediným tweetom dokáže ovplyvniť hodnotu kryptomien. 

 

img

 

Možno vás zaujme: Zuzana Čaputová pripravila seriál o sociálnych sieťach

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona