Kto dostal prvú dávku vakcíny AstraZeneca, bude môcť dostať ako druhú Pfizer

NETKY.SK • 8 Júl 2021, 14:52 • 2 min
Kto dostal prvú dávku vakcíny AstraZeneca, bude môcť dostať ako druhú Pfizer

BRATISLAVA - Najneskôr budúci týždeň by mohli odstať tí Slováci, ktorí mali prvú dávku vakcínu AstraZeneca, ako druhú dávku vakcínu Pfizer.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Budú si môcť túto možnosť vyklikať jednoducho v registračnom formulári na korona.gov.sk.  Informovala o tom na sociálnej sieti predsedníčka výboru pre európske záležitosti a poslankyňa Národnej rady Vladimíra Marcinková zo strany Za Ľudí po stredajšom stretnutí s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským.

 

 

img

 

Prečítajte si: Slováci už vakcínam neveria tak ako na začiatku, dôveryhodnosť klesla u každej

„Chcela by som sa poďakovať pánovi ministrovi Lengvarskému za jeho prístup k riešeniu problémov, a otvorenú myseľ. Vnímam, že politicky to nemá jednoduché, o to viac si vážim, že od začiatku svojho pôsobenia v úrade, načúva odborníkom a promptne reaguje aj na problémy praxe. Prajem mu, aby sa na ministrov zdravotníctva nehrali iní členovia koalície, a nechali všetky zásadné rozhodnutia na neho," napísala Marcinková.

 

img

 

Vysvetlila, že sa na ňu obrátila pani, ktorá sa dala zaočkovať prvou dávkou AstraZeneca. Kým však prešlo 10 týždňov do podania druhej dávky, zistila, že je tehotná a lekár jej druhú dávku Astry neodporúčal. Poradil jej druhú očkovaciu dávku nahradiť Pfizerom, čo v zahraničí bežne robia. "U nás to ministerstvo nepovoľovalo. Viem, že toto nie je jediný takýto prípad. Viacerí z vás sa chceli dať pri druhej dávke preočkovať inou vakcínou ako Astrou, žiaľ, nedalo sa," vyjadrila Marcinková.

 

"Mám pre vás dobrú správu! Včera som bola na rokovaní s pánom ministrom Lengvarským, ktorý v priebehu najbližších dní vykoná všetky potrebné zmeny, aby ste mohli najneskôr budúci týždeň dostať druhú dávku vakcíny Pfizer, aj keď ste mali prvú Astru," dodala. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Rumunsko pravdepodobne bude musieť vyhodiť 35-tisíc vakcín AstraZeneca

 

img

Lengvarský na stretnutí s Marcinkovou povedal, že v priebehu najbližších dní vykoná všetky potrebné zmeny, aby ľudia mohli najneskôr budúci týždeň dostať druhú dávku vakcíny Pfizer, aj keď ste mali prvú Astru. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies