Kto by podľa prieskumu vyhral prezidentské voľby? Z možných kandidátov by ľudia vybrali tohto človeka

NETKY.SK • 19 November 2018, 12:04 • 2 min
Kto by podľa prieskumu vyhral prezidentské voľby? Z možných kandidátov by ľudia vybrali tohto človeka

BRATISLAVA - Ak by sa prezidentské voľby konali v novembri, ľudia by dali najviac hlasov tomuto kandidátovi.

slovakia

left justify in out

Slováci najviac dôverujú ministrovi zahraničných vecí Miroslavovi Lajčákovi, získal by 32,3 percenta.

 

img

Minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák

Zdroj: SITA

 

Za ním by nasledoval vedec Robert Mistrík (11,7 percenta) a sudcu Najvyššieho súdu SR Štefana Harabina (10 percent). Vyplýva to z prieskumu, ktorý na vzorke 1012 respondentov robila agentúra Focus 7. až 14. novembra. Prezidentské voľby budú na jar, oficiálni kandidáti ešte nie sú známi.

 

img

Zdroj: TASR

 

Ďalší v poradí by skončil predseda koaličného Mosta-Híd Béla Bugár s 9,2 percentami, piaty by bol Marian Kotleba (8,9 percenta). Za ním nasleduje šéfka poslaneckého klubu OĽaNO Veronika Remišová, ktorá by získala 7,9 percenta a František Mikloško so 6,3 percentami.

 

Zuzanu Čaputovú by volilo 4,1 percenta opýtaných, 3,3 percenta by volilo Eduarda Chmelára. Tri percentá opýtaných by volilo poslanca NR SR Sme rodina Milana Krajniaka.

 

Ani jedno percento by nezískali Juraj Zábojník (0,9 percenta), Gabriela Drobová (0,7 percenta), Róbert Švec (0,6 percenta), Bohumila Tauchmannová (0,4 percenta), Oskar Fegyveres (0,4 percenta) a Radovan Znášik (0,2 percenta).

 

Agentúra sa respondentov pýtala, komu by dali hlas z menovaných možných kandidátov. Zoznam mien náhodne rotoval. Z prieskumu tiež vyplynulo, že 27,4 percenta opýtaných nevie, komu by dalo hlas, 9,3 percenta by voliť nešlo a z uvedeného zoznamu možných kandidátov by si niektorého vybralo 63,3 percenta opýtaných.

 

img

Zdroj: TASR

 

Prezidentské voľby budú na jar budúceho roka. Viacerí z uvedeného zoznamu už oznámili kandidatúru a zbierajú podpisy. Termín volieb ešte určený nie je a nie sú známi ani všetci kandidáti. Na kandidatúru musia kandidáti splniť viacero podmienok vrátane veku a vyzbieraných podpisov (buď 15 poslaneckých, alebo 15.000 občianskych).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies