Kto by bol dobrým lídrom OĽaNO podľa Igora Matoviča?

NETKY.SK • 4 Január 2022, 10:25 • 2 min
Kto by bol dobrým lídrom OĽaNO podľa Igora Matoviča?

BRATISLAVA - Súčasný líder a vicepremiér si vie na poste šéfa hnutia predstaviť niekoľkých ľudí. V rozhovore pre TASR tiež uviedol, že na novembrovom sneme mu členovia vyjadrili jednoznačnú dôveru. Matovič neočakáva ďalšie odchody poslancov z klubu OĽaNO. Od začiatku volebného obdobia klub opustili dvaja poslanci.

slovakia

left justify in out

„Máme minimálne troch, štyroch ľudí, ktorým vieme bez problémov OĽaNO zveriť do rúk a bude na tom ešte lepšie, ako je dnes,“ skonštatoval Matovič. Mená nechcel konkretizovať, no dodal, že premiér Eduard Heger, ktorý je členom predsedníctva, je určite jeden z nich.

 

img

 

Matovič zdôraznil, že na sneme zo 17. novembra 2021 získal v tajnom hlasovaní plnú podporu. „Dostal som hlasy všetkých prítomných ľudí. Rozhodli sa, že sa budú naďalej so mnou trápiť na čele OĽaNO, ja sa im trochu čudujem. Mohli si zvoliť aj lepšie, ale tak čo narobím, je to moja úloha,“ skonštatoval pre TASR. Nešlo o klasickú voľbu predsedu, ale o vyjadrenie podpory. Hnutie nevolilo na sneme nového šéfa, keďže ho do funkcie zvolilo v októbri 2019 na štyri roky.

 

Prečítajte si tiež: Eduard Heger minul z rezervy premiéra milióny eur. Komu ich venoval?

 

„To, že skoro po dvoch rokoch je z 53 poslancov stále 51 a držia ako tím, je veľmi dobrý výsledok,“ reagoval Matovič na to, že z klubu OĽaNO odišiel na jeseň Ján Krošlák a ešte predtým z klubu vylúčili Martina Čepčeka. Krošlák vtedy priblížil, že odchádza, pretože dlhodobo nesúhlasí so spôsobom a štýlom lídra OĽaNO.

 

img

Martin Čepček. 

 

Matovič neočakáva ďalšie odchody z klubu OĽaNO, no ak by bola v parlamente tesná väčšina koaličných poslancov, je podľa neho možné, že by mohlo dôjsť k snahe získať si niektorých poslancov. „V situácii, ak by 'mafia' videla, že zostalo len 76 alebo 77 poslancov a bolo by to o tom, že kúpme si ešte jedného alebo dvoch, určite by to urobili, hoci verím, že by to nebolo z nášho poslaneckého klubu,“ povedal s tým, že medzi koaličnými poslancami sú "bohužiaľ, slabé charaktery".

 

Možno vás zaujme: Branislav Gröhling potvrdil, kedy sa žiaci vrátia do škôl




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona