Kšefty s daňami: NaKA obvinila šesť ľudí

NETKY.SK • 21 Apríl 2015, 12:56 • 2 min
Kšefty s daňami:  NaKA obvinila šesť ľudí

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NaKA) obvinil z pokračujúceho zločinu neodvedenia dane a poistného a z pokračujúceho zločinu skrátenia dane vo forme spolupáchateľstva šesť osôb.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informoval Martin Wäldl z oddelenia komunikácie a prevencie policajného prezídia, obvinení neoprávneným uplatnením nadmerných odpočtov a neoprávneným odpočítaním DPH spôsobili štátu škodu najmenej 1,08 milióna eur. V čase od februára 2011 do augusta 2011, na slovenskom území s väzbami na územie Česka páchali rozsiahlu ekonomickú trestnú činnosť.

 

Obvinení zabezpečovali a obstarávali daňové doklady, ako sú objednávky, zmluvy, faktúry, dodacie listy, príjmové a výdavkové doklady, prevodné príkazy, doklady o preprave. Tie deklarovali fiktívny obchod s plastovými oknami, technológiami spaľovacích kotlov a multimediálnymi súpravami na rekreačné plavidlá. Vytvorili tiež v karuselovom reťazci sieť najmenej siedmich obchodných spoločností so sídlom na území Slovenska aj Česka. Obvineným hrozí v prípade dokázania viny sedem až 12 rokov odňatia slobody.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies