Kryštof vyzbierali pre deti s rakovinou takmer tri milióny korún

NETKY.SK • 15 December 2013, 11:38 • 2 min
Kryštof vyzbierali pre deti s rakovinou takmer tri milióny korún

BRATISLAVA - Peniaze získali prostredníctvom aukcie a dobrovoľným príspevkom za koncertné DVD, ktoré poskytli zdarma na stiahnutie.

slovakia

left justify in out

 Česká kapela Kryštof vyzbierala pre deti trpiace rakovinou takmer 2 943 625 českých korún (v prepočte takmer 107-tisíc eur). Podarilo sa jej to prostredníctvom aukcie a dobrovoľným príspevkom za koncertné DVD, ktoré poskytli zdarma na stiahnutie. Hudobníci plánujú výťažok rozdeliť medzi štyri nemocnice, kam osobne doručia peniaze alebo potrebné zariadenia, pričom deťom z onkologických oddelení taktiež zahrajú.

"Máme skvelých fanúšikov, ktorí neváhali prispieť na dobrú vec. Celá akcia prekonala naše očakávania a snáď by sa z toho mohla časom stať tradícia," uviedol frontman kapely Richard Krajčo. Zbierka vyvrcholila dvoma koncertmi. Prvý z nich sa uskutočnil v piatok pre výhercu spomínanej aukcie, ktorá projekt 24. októbra odštartovala. Dražbu vyhral ostravský podnikateľ Bohdan Škoda, ktorý koncert venoval deťom z detským domov a nemocníc v regióne. Druhé vystúpenie odohrali Kryštof v sobotu v pražskom divadle Studio Dva, kde zas publikum tvorili ďalší účastníci aukcie, výhercovia súťaží a hostia. Na konci tohto koncertu potom kapela odhalila finálnu čiastku, ktorú sa jej podarilo vyzbierať. 

Kapela Kryštof zoskupená okolo spomínaného speváka a herca Richarda Krajča vydala štúdiovky Magnetické pole (2001), V siločarách (2002), 03 (2003), Mikrokosmos (2004), Rubikon (2006), Poločas (2007), Jeviště (2010) a Inzerát (2012). Medzi najznámejšie hity kapely patria piesne ako Lolita, Cosmo$hop, Ženy, Tramvaje, Obchodník s deštěm, Zrcadlení, Atentát, Tak nějak málo tančím či Malý princ. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona