Kryptomeny by nemali byť zakázané

NETKY.SK • 24 Január 2018, 23:00 • 2 min
Kryptomeny by nemali byť zakázané

MOSKVA - Generálny riaditeľ najväčšej ruskej banky sa vyjadril, že kryptomeny by nemali byť zakázané.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Herman Gref je vplyvný ruský bankár a generálny riaditeľ banky Sberbank. Svojím vyjadrením opäť potvrdil svoj postoj v boji proti zákazu kryptomien.

 

Kým ruské úrady postupne ustupovali zo svojho nepriateľského postoja voči kryptomenám, tak generálny riaditeľ najväčšej ruskej banky urobil ďalší krok. Naliehal na orgány, aby boli trpezliví s decentralizáciou mien a taktiež s reguláciou.

 

Ruská tlačová agentúra citujúca generálneho riaditeľa spoločnosti Sberbank uviedla vo svojom vyhlásení, že ruské úrady a finanční predstavitelia by mali byť tolerantní voči kryptomenám a blockchainovej technológii.

 

„Predtým, ako sa pokúsime o reguláciu, je potrebné zachovať pozadie okolo blockchainovej technológie a kryptomien. Je potrebné vysvetliť ľuďom, že neuchováva hodnotu, ale práve teraz je to skôr veľmi nebezpečná vec, akými sú lotéria alebo kasíno,“ dodal Herman Gref.

 

Na záver ešte uviedol: „Nemalo by sa to zakázať, pretože je to nová technológia vo vývoji, ktorú ešte nikto nemôže pochopiť.“

 

Z posledných vyhlásení Hermana Grefa vyplýva, že bankár upevnil svoju pozíciu proti zákazu, či už ide o blockchainovú technológiu alebo kryptomeny. V polovici roka 2016 sa ruské ministerstvo financií neúspešne pokúsilo zaviesť návrh zákona o zákaze, ktorý by kriminalizoval nákup bitcoinu. V návrhu bolo uvedené, že nákup bitcoinu môže byť potrestaný odňatím slobody až na sedem rokov.

 

Sberbank, ktorá nedávno otvorila exkluzívne blockchainové laboratórium v krajine, je členom dvoch najväčších blockchainových konzorcií v Ethereum Enterprise Alliance (EHP) a v Hyperledger. Sú to dve pracovné skupiny, ktoré pracujú na využívaní open-source blockchainovej technológie na podnikové a komerčné použitie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona