Kryptomenu Verge opäť napadli hackeri, ukradli 35 miliónov tokenov XVG

NETKY.SK • 24 Máj 2018, 19:45 • 2 min
Kryptomenu Verge opäť napadli hackeri, ukradli 35 miliónov tokenov XVG

SAN FRANCISCO – Anonymnú kryptomenu Verge (XVG) opäť napadli hackeri. Počas útoku bolo odcudzených 35 miliónov tokenov XVG v priebehu niekoľkých hodín.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tím Verge na svojom Twitteri uviedol, že ich ťažiarske pooly čelili 21.mája DDoS útokom a zároveň dodal, že sa tento problém snažia vyriešiť.

 

 

 

Hodnota XVG bola ešte 21.mája 0,057 USD, ale aktuálne sa obchoduje na úrovni 0,042 USD, čo znamená, že v čase útoku mali odcudzené tokeny hodnotu približne dva milióny dolárov (aktuálne 1,47 milióna USD).

 

Kryptomena Verge však bola napadnutá už aj na začiatku apríla, keď bolo odcudzených 250.000 tokenov XVG. To malo za následok až 25% pokles hodnoty tejto kryptomeny. Vývojári Verge "vyriešili" aprílový útok náhodným spustením hard forku.

 

img

 

Používateľ OCMiner, ktorý poukázal na prvý útok, 22.mája znova zverejnil zraniteľnosť kryptomeny Verge na fóre Bitcoin Talk. Zároveň konštatoval, že "sa v skutočnosti nič neurobilo v súvislosti s predchádzajúcimi útokmi a útočníci teraz jednoducho používajú dva algóritmy, aby mohli využívať reťazec vo svoj prospech a získať tak milióny."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona