Kryptomena Zcash blízko k prvému hardforku

NETKY.SK • 2 Marec 2018, 20:00 • 2 min
Kryptomena Zcash blízko k prvému hardforku

LONDÝN – Vývojári kryptomeny Zcash vydali nový softvér v rámci prípravy na prvý systémový upgrade.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Vývojársky tím Zcash nazval nový softvér "Overwinter" a mal by sa aktivovať v júni. Jeho cieľom bude posilniť aktuálnu techológiu v prípade budúcich aktualizácií. Vzhľadom na povahu kódu bude nevyhnutný hardfork, takže všetci používatelia Zcash, ktorý ho budú chcieť využívať aj naďalej, si budú musieť aktualizovať svoj softvér.

 

img

 

Overwinter má priniesť zlepšený výkon transparentných transakcií v sieti, ochranu pre aktualizácie siete, novú funkciu vypršania platnosti transakcie a mnoho ďalšieho. Tento softvér síce implementuje nové pravidlá, avšak bude nutná aj ďalšia aktualizácia, ak príde na rad určité číslo bloku.

 

Vývojársky tím Zcash minulý rok oznámil, že v septembri zverejní ďalšiu aktualizáciu nazvanú Sapling, ktorá má znížiť úložnú kapacitu potrebnú na súkromné transakcie a poskytne novú zabezpečenú aktualizáciu blockchainu a protokolu zk-snarks.

 

 

 

 

Podľa príspevkov na zcash fórach vývojársky team odložil spustenie Overwinter už niekoľkokrát, pričom uviedol potrebu dodatočného času na preskúmanie softvéru a opravu chýb objavených počas testovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies