Krymský parlament schválil znárodnenie telekomunikačného monopolu

NETKY.SK • 11 Február 2015, 12:41 • 2 min
Krymský parlament schválil znárodnenie telekomunikačného monopolu

SIMFEROPOL - Krymský parlament dnes jednomyseľne schválil znárodnenie tamojšej pobočky ukrajinského monopolného operátora pevných telefónnych liniek Ukrtelecom, majiteľom ktorého je ukrajinský podnikateľ a oligarcha Rinat Achmetov. Informovala o tom agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ukrtelecom požiadal 2. februára krymského premiéra Sergeja Aksionova, aby pristúpil k zoštátneniu tohto dcérskeho podniku. Argumentoval, že vedenie spoločnosti uskutočňuje kroky k "preneseniu existujúceho majetku svojej krymskej pobočky z Krymu", čím by sa ohrozilo fungovanie tamojších telekomunikácií.
      

Krymské úrady sa už predtým sťažovali na neochotu spoločnosti spolupracovať. Ukrtelecom v utorok v plnej miere prerušil svoje telefónne aj internetové služby na Kryme a pozastavil tiež aktivity svojho mobilného operátora Trimob. Služby pre krymských klientov prevzala štátna firma Krymtelecom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies