Krymský parlament má dnes hlasovať o návrate k Rusku

NETKY.SK • 21 Február 2014, 13:35 • 2 min
Krymský parlament má dnes hlasovať o návrate k Rusku

KYJEV - Poslanci krymského parlamentu by v piatok mali rozhodovať o odtrhnutí polostrova od Ukrajiny a o jeho návrate pod správu Ruska.

slovakia

left justify in out

Ako informovala rozhlasová stanica Slobodná Európa, hlasovať by mali o zrušení dekrétu bývalého sovietskeho prezidenta Nikitu Chruščova z roku 1954, ktorým Sovietsky zväz daroval Krym Ukrajine. Krymský poslanec Refat Chubarov informoval, že hlasovanie by sa malo uskutočniť počas mimoriadne zasadnutia o ukrajinskej kríze.

Predseda krymskej autonómnej vlády Anatolij Mogiljov s takýmto riešením ostro nesúhlasí, pričom poslancov vyzval, aby neohrozovali celistvosť Ukrajiny. Reagoval tak na slová predsedu tamojšieho parlamentu Volodymyra Konstantynova, že Krym sa od Ukrajiny odtrhne, ak protivládne protesty „rozvrátia krajinu a ohrozia jej existenciu“. Proti návratu k Rusku je aj menšina krymských Tatárov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies