Krymský most bude slúžiť pre automobilovú dopravu od konca roka 2018

NETKY.SK • 15 December 2017, 16:19 • 2 min
Krymský most bude slúžiť pre automobilovú dopravu od konca roka 2018

MOSKVA - Minister dopravy Ruska Maxim Sokolov poznamenal, že toto sa týka nie len konštrukcie mostu, ale aj prístupov k nemu. Informuje agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Automobilová doprava na Krymskom moste bude spustená ku koncu roku 2018, informoval dnes minister dopravy Ruskej Federácie Maxim Sokolov.

 

"Potvrdzujeme, že ministerstvo dopravy zvládne túto úlohu vykonať. Do konca budúceho roku  pohyb automobilov časťou Krymskeho dopravného priechodu bude otvorený, a to sa týka nielen samostatnej konštrukcie mostu, ale aj prístupovej cesty k nemu," povedal minister.

 

Sokolov poznamenal, že v roku 2017, výstavba mostu "vyšla na konečný úsek""Boli inštalované aj oblúky mostu cez Kerčskú úžinu. Taktkiež boli nainštalované všetky mostné konštrukcie, na cestnej časti mosta. Nie je pochýb o tom, že splníme úlohu stanovenú prezidentom," poznamenal minister.

 

Krymský most je najdôležitejšie infraštruktúrnou jednotkou, ktorá spojí Krym s pevninovým Ruskom, cestnou a železničnou dopravou. jeho dĺžka bude 19 kilometrov. Železničná doprava bude otvorená v roku 2019. Na ministerstve informovali, že celkový objem prác automobilovej časti mostu je splnený na 95%.

 

Ukrajina vyžaduje naliehavo zastaviť výstavbu Krymského mostu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies