Krymský líder chce, aby bol Putin doživotným prezidentom

NETKY.SK • 19 Marec 2017, 09:24 • 2 min
Krymský líder chce, aby bol Putin doživotným prezidentom

SEVASTOPOL - Najvyšší predstaviteľ Krymu Sergej Aksionov vyhlásil, že Vladimir Putin by mal byť doživotným prezidentom Ruska. Súčasne vyjadril zármutok nad rozpadom Sovietskeho zväzu a zdôraznil, že Putin by takýto scenár nikdy nedopustil.

slovakia

left justify in out

Aksionovove slová zazneli v deň, keď si v Rusku i na Kryme pripomínali tretie výročie podpísania zmluvy o pripojení tohto pôvodne ukrajinského polostrova. Ukrajina a Západ označujú tento krok za anexiu, teda násilné pripojenie, ktoré bolo v rozpore s medzinárodným právom.

 

"Ak by bol náš prezident Vladimir Vladimirovič (Putin) vo funkcii vtedy, keď existoval Sovietsky zväz, nikdy by nedopustil jeho rozpad," povedal Aksionov v rozhovore pre ruskú štátnu televíziu Rossija-24.

 

Rusko podľa neho potrebuje silného vodcu, aby mohlo čeliť početným hrozbám zo zahraničia. "Vladimir Vladimirovič musí byť doživotným prezidentom," uviedol v tejto súvislosti Aksionov.

 

Vladimir Putin (64) je dominantnou osobnosťou ruskej politiky už 17 rokov. Zatiaľ neoznámil, či sa na budúci rok hodlá uchádzať o štvrtý prezidentský mandát, ale všeobecne sa to očakáva.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona