Krymské kluby Sevastopol a Tavrija nebudú hrať ukrajinskú ligu

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 09:52 • 2 min
Krymské kluby Sevastopol a Tavrija nebudú hrať ukrajinskú ligu

KYJEV - Futbalové kluby PFC Sevastopol a FC Tavrija z polostrovu Krym, ktorý sa v marci pripojil k Ruskej federácii, nebudú v novej sezóne štartovať v ukrajinskej lige. Oznámila to Ukrajinská futbalová federácia.

slovakia

left justify in out

Štyri kluby z východnej časti krajiny vrátane úradujúceho majstra Šachtaru Doneck si musia pre nepokoje na území Doneckej a Luhanskej oblasti dočasne nájsť miesto, na ktorom budú hrať svoje zápasy. "Potvrdili sme počet účastníkov v najvyššej súťaži a znížili sme ich počet zo 16 na 14. Nový ročník sa začne 26. júla," povedal Igor Gataullin z Ukrajinskej futbalovej federácie.

 

Šachtar si musí nájsť aj štadión, na ktorom bude hrať svoje zápasy v skupinovej fáze Ligy majstrov, pretože Európska futbalová únia (UEFA) dovolila na Ukrajine hrať klubom pohárové zápasy len v Kyjeve a Ľvove. Podľa ukrajinských médií bude hrať Šachtar Ligu majstrov možno aj mimo územia Ukrajiny, horúcim kandidátom je údajne Bukurešť. Metalist Charkov a Zorja Luhansk budú hrať v novom ročníku Európsku ligu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona