Krvavej streľbe v Devínskej Novej Vsi sa venovali aj svetové médiá

NETKY.SK • 31 August 2010, 07:30 • 2 min
Krvavej streľbe v Devínskej Novej Vsi sa venovali aj svetové médiá

Krvavej streľbe v Devínskej Novej Vsi sa venovali aj svetové médiá

slovakia

left justify in out

Tragickú streľbu v bratislavskej Devínskej Novej Vsi, ktorá si dnes vyžiadala osem ľudských životov, zaznamenali všetky hlavné médiá v Európe i zámorí.
      Obsiahle spravodajstvo venovali krvavému incidentu tlačové agentúry Reuters a Associated Press, ktoré prvotnú správu flešovali, pričom sa odvolávali na zdroj TASR.
      Vývoj v Bratislave sledovali aj nemecká agentúra DPA, francúzska AFP, ruská RIA Novosti či britská spravodajská stanica BBC. Americká televízia CNN zaradila do živého vysielania telefonický rozhovor s redaktorkou TASR, podobne tak urobila aj jedna z moskovských rozhlasových staníc.
      Udalosti sledovali mnohé ďalšie televízne a rozhlasové stanice, ako aj internetové denníky.
      Niektoré médiá pripomenuli, že podobné prípady sú na Slovensku neobvyklé.
      "Slovensko, stredoeurópsky člen EÚ, zažilo v 90. rokoch 20. storočia niekoľko incidentov so streľbou, do ktorých boli zapletené zločinecké gangy, v nedávnych rokoch však nezaznamenalo streľbu vo väčšom rozsahu," uviedla britská agentúra Reuters.
      Nemecká DPA napísala: "Incident zanechal Slovensko v šoku, keďže masové streľby sú v tejto postkomunistickej stredoeurópskej krajine s 5,4 miliónmi obyvateľov neobvyklé."
      V Nemecku informovali o udalostiach z Devínskej Novej Vsi napríklad webový portál magazínu Der Spiegel, množstvo internetových vydaní regionálnych printových médií a - prirodzene - tak celoštátne, ako aj krajinské elektronické médiá.
      Webový portál Bild.de najčítanejšieho bulvárneho denníka priniesol pod titulom Amok v Bratislave (Slovensko) fotografiu vraha so sprievodným textom "On zastrelil 7 ľudí", ako aj rozsiahly textový a videomateriál.
      Pozornosť venovali streľbe i médiá susedných krajín. Pôvodný materiál svojho spravodajcu, ktorý využil aj agentúrny servis TASR, priniesla o tragickej streľbe v Devínskej Novej Vsi maďarská agentúra MTI.
      Internetový portál verejnoprávnej Maďarskej televízie informoval o udalosti pod názvom "Brutálny krvavý kúpeľ" a prináša aj fotografiu z dejiska činu. Informácia nechýbala ani vo vysielaní spravodajskej televízie Hír TV, ktorá ju umiestnila i na svojom webovom portáli.
      Aj v Poľsku boli udalosti z Devínskej Novej Vsi priebežne v mimoriadnej pozornosti médií. Súkromná spravodajská televízia TVN24 považovala túto správu za hodnú zaradenia medzi top témy dňa, veľkú pozornosť jej však venovali aj webové portály mienkotvorného denníka Gazeta Wyborcza, ďalšieho denníka Rzeczpospolita či rozhlasovej stanice Tok FM Radio. Tá využila podobne ako iné médiá aj spravodajstvo poľskej agentúry PAP.
      Rakúska národná agentúra APA o udalosti priniesla najskôr flešovú informáciu. Webový portál viedenského denníka Kurier priniesol v sprievode fotografie zo slovenskej metropoly materiál pod názvom "Krvavý kúpeľ na hranici: Sedem mŕtvych v Bratislave".
      Aj spravodajský týždenník News venoval dianiu článok, s titulkom "Sedem mŕtvych pri streľbe v Bratislave, 50-ročný pripravil krvavý kúpeľ na predmestí". Pod názvom "Amok v Bratislave si vyžiadal sedem mŕtvych" informoval o dianí webový portál Krone.at bulvárneho viedenského denníka Kronen Zeitung.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies