Krvavé zrážky medzi moslimskými pastiermi a kresťanskými roľníkmi si vyžiadali 86 mŕtvych

NETKY.SK • 25 Jún 2018, 13:36 • 2 min
Krvavé zrážky medzi moslimskými pastiermi a kresťanskými roľníkmi si vyžiadali 86 mŕtvych

LAGOS - Zrážky medzi prevažne moslimskými pastiermi a kresťanskými roľníkmi v centrálnej Nigérii si cez víkend vyžiadali 86 obetí.

slovakia

left justify in out

Rastúci konflikt sa už podľa niektorých štatistík stal v krajine krvavejším ako povstanie islamistov zo skupiny Boko Haram. Prezident Muhammadu Buhari varoval pred odvetnými útokmi za "hlboko poľutovaniahodné zabíjanie naprieč viacerými komunitami" v štáte Plateau. Prisľúbil však vyvinúť maximálne úsilie na dolapenie vinníkov. Vláda presný počet obetí neoznámila, podľa nezávislých médií ale zahynulo 86 ľudí a je zničených najmenej 50 domov.

Rastúce násilie medzi pastiermi a roľníkmi je čoraz väčším problémom najľudnatejšej africkej krajiny, ktorá je rozdelená na moslimský sever a kresťanský juh. Jedným z dôvodov napätia sú útoky, ktoré uskutočňujú islamisti z Boko Haram na severovýchode Nigérie. Pastieri, ktorí navyše utekajú aj pred dopadmi klimatických zmien, sú tak nútení hľadať si bezpečné pastviny v ľudnatejších farmárskych oblastiach na juhu.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies