Krvavé útoky v Afganistane sa stále zhoršujú: Zahynulo 60 talibov a 12 vojakov!

NETKY.SK • 21 Júl 2014, 16:57 • 2 min
Krvavé útoky v Afganistane sa stále zhoršujú: Zahynulo 60 talibov a 12 vojakov!

KÁBUL - Najmenej 60 militantov, 12 príslušníkov afganských bezpečnostných síl a civilista zahynuli dnes pri niekoľkých samostatných ozbrojených útokoch, ku ktorým došlo v Afganistane.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA. Podľa hovorcu provincie Farjáb osem príslušníkov polície a 28 bojovníkov z militantného hnutia Taliban zahynulo pri prestrelke, ktorá sa začala v piatok a stále pokračuje. Boj sa začal vo chvíli, keď vyše 300 ozbrojencov zaútočilo na kontrolné stanovište polície v okrese Kajsár.
     

"Jedno kontrolné stanovište padlo do rúk talibov, pričom 17 útočníkov utrpelo zranenia," dodal hovorca. Pri akcii samovražedného atentátnika v juhoafganskej provincii Helmand zahynul civilista a policajt, ako aj útočník. "K incidentu došlo v meste Laškargáh o 11.30 h miestneho času (09.00 h SELČ), keď samovražedný útočník odpálil auto naložené výbušninami neďaleko policajného konvoja," uviedol hovorca miestneho guvernéra. Ďalších 15 ľudí - sedem civilistov a osem príslušníkov polície - utrpelo zranenia.
     

Tridsaťjeden príslušníkov Talibanu zahynulo a ďalších 15 utrpelo zranenia pri operáciách, ktoré afganská armáda spustila v celom Afganistane.
     

"Afganská armáda vykonala v priebehu ostatných 24 hodín čistiace operácie proti povstalcom v provinciách Chóst, Kandahár, Helmand a Parván," uviedlo vo svojom vyhlásení afganské ministerstvo obrany. Ďalší traja vojaci zahynuli pri výbuchu bomby nastraženej pri ceste, ale ministerstvo ďalšie podrobnosti o incidente neposkytlo.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies