Krvavá demonštrácia v Egypte: 100 mŕtvych!

NETKY.SK • 14 August 2013, 12:15 • 2 min
Krvavá demonštrácia v Egypte: 100 mŕtvych!

KÁHIRA - Desiatky ľudí prišli v stredu o život pri zásahu bezpečnostných síl proti protestujúcim prívržencom zosadeného prezidenta Muhammada Mursího.

slovakia

left justify in out

Ako informoval Gihád al-Haddád, hovorca Moslimského bratstva, z ktorého Mursí vzišiel, o život prišlo až 100 ľudí a ďalších 2 000 utrpelo zranenia. Egypťanov vyzval, aby vyšli do ulíc a protestovali proti tomuto masakru. Korešpondent AFP hovorí o 17 mŕtvych demonštrantoch, ktorí podľa neho prišlo o život počas streľby. Egyptské ministerstvo vnútra zas oznámilo, že o život prišli dvaja príslušníci bezpečnostných síl.

Policajný zásah sa uskutočnil v dvoch táboroch Mursího prívržencov v hlavnom meste Káhira. Bezpečnostné sily tábory nadránom obkľúčili a proti tisícom kempujúcim demonštrantom použili slzotvorný plyn. Počas následných stretov bolo z táborov počuť streľbu z automatických zbraní, zatiaľ čo stovky demonštrantov sa rozpŕchli do okolitých ulíc. Od zosadenia Mursího začiatkom júla už prišlo o život vyše 300 ľudí. Egyptská spoločnosť je momentálne radikálne rozdelená na exprezidentových prívržencov a odporcov, pričom obe strany organizujú pravidelné demonštrácie.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona