Krvavá akcia: Taliban napadol základňu armády v Kandaháre, zahynulo 58 vojakov a policajtov

NETKY.SK • 19 Október 2017, 15:11 • 2 min
Krvavá akcia: Taliban napadol základňu armády v Kandaháre, zahynulo 58 vojakov a policajtov

KÁBUL - Afganské militantné hnutie Taliban opäť útočilo v rôznych častiach krajiny, pričom zahynulo najmenej 58 vojakov a policajtov.

slovakia

left justify in out

Najkrvavejšia akcia sa začala dvoma samovražednými útokmi na vojenskú základňu v južnej provincii Kandahár. Nasledovali niekoľkohodinové boje, pri ktorých o život prišlo najmenej 43 vojakov. Deväť ďalších utrpelo zranenia a šiesti sú nezvestní. Útoky sa začali v stredu v neskorých hodinách. Taliban sa k nim prihlásil vo vyhlásení pre médiá. Na strane povstalcov došlo k desiatim obetiam.

Militanti útočili v stredu večer aj v severnej provincii Balch, kde zabili šiestich policajtov. V rovnakom čase napadli tiež policajné stanovištia v západnej provincii Faráh, pričom zomrelo deväť príslušníkov polície.

Naposledy v utorok pripravili útoky extrémistov na juhu, západe a východe Afganistanu o život najmenej 74 ľudí. Podľa úradov išlo o "najväčšie teroristické útoky" v tomto roku. Afganské bezpečnostné sily bojujú samé s povstaním Talibanu, odkedy sily NATO pod vedením USA v roku 2014 formálne ukončili svoje bojové operácie v krajine.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies