Krutá hra osudu: Medzi obeťami v New Yorku je aj päť spolužiakov!

NETKY.SK • 1 November 2017, 18:12 • 2 min
Krutá hra osudu: Medzi obeťami v New Yorku je aj päť spolužiakov!

Študenti z Argentíny si po maturite sľúbili, že sa po 30 rokoch stretnú v New Yorku. V nesprávny čas a na nesprávnom mieste si požičali bicykle, aby spoznávali Manhattan. Stali sa obeťou vyčíňania islamského fanatika.

slovakia

left justify in out

Medzi ôsmimi obeťami Uzbeka Sayfulla Saipova na newyorskom Manhattane bolo až pať priateľov z Argentíny, ktorí boli na školskom stretnutí po rokoch, píše denník The Guardian. Kamaráti oslavovali 30.výročie ukončenia strednej školy, pretože si to vtedy sľúbili, že sa po rokoch stretnú práve v New Yorku. Všetci pochádzali z mesta Rosario v strednej Argentíne. 

 

Hernán Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damián Pagnucco, Ariel Erlij and Hernán Ferruchi boli proste v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Ich spolužiak, Martin Ludovico Marro, je hospitalizovaný v Presbyterian Hospital of Manhattan a je momentálne mimo ohrozenia života. Miestne médiá priniesli správu, že Erlij, ktorý vlastnil oceliarsku fabriku, zaplatil niketorým spolužiakom cestu, aby mohli prísť do USA s ním na výlet. 

 

Argentínsky konzulát je v permanentnom kontakte s policajnými zložkami a nemocnicou a s novými informáciami oboznamuje príbuzných v domovine. "Stojíme pri rodinách v tejto hroznej chvíli hlbokej bolesti, ktorú spolu zdieľajú všetci Argentínčania," uvádza sa vo vyhlásení konzulátu.

 

Argentínsky prezident  Mauricio Macri uviedol na tweeteri: "Sme hlboko otrasení tragickými úmrtiami v New Yorku. Neustále budeme k dispozícii rodinám argentínskych obetí."

 

Belgická vláda potvrdila, že jednou z obetí bola občanka jej krajiny. Žena z mesta Roeselare bola na poznávacom výlete po meste spolu so sestrou a mamou. Zranení boli tiež traja ďalší Belgičania - údajne ide o otca, mamu a syna.

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies