Krúpy zranili v Prahe šesť ľudí

NETKY.SK • 16 August 2010, 12:39 • 2 min
Krúpy zranili v Prahe šesť ľudí

Krúpy zranili v Prahe šesť ľudí

slovakia

left justify in out

Problémy s dopravou, materiálne škody na budovách a vozidlách a šesť zranených – to je bilancia silnej nočnej búrky v českom hlavnom meste Praha a v Stredočeskom kraji. Po nočných búrkach došlo v okrese Děčín v Ústeckom kraji k vzostupu vodných hladín až na 3. povodňový stupeň.
      V Prahe padali krúpy až s veľkosťou pingpongových loptičiek v nedeľu neskoro večer a zranili jedného muža na hlave. Štyri ženy ošetrovala záchranná služba po tom, ako sa na krúpach pošmykli. Najvážnejšie sa zranil muž v rodinnom dome, na ktorého pri nočnom krupobití vypadlo sklo zo strešného okna a porezalo ho na nohe.
      Pravdepodobne blesk spôsobil v obci Jílové u Prahy požiar podkrovia. Ďalšie materiálne škody spôsobili krúpy na množstve zaparkovaných vozidiel, najmä v pražských štvrtiach Krč, Kačerov a Chodov.
      Hasiči v hlavnom meste Česka mali asi päť desiatok výjazdov. Asistovali pri odčerpávaní vody z pivníc, odčerpávaní vodných lagún a odstraňovaní stromu, ktorý v štvrti Kunratice spadol na mestský autobus. Hasičov privolali aj do vestibulu stanice metra Můstek, kam natiekla dažďová voda z ulice.
      Búrky s prívalovými zrážkami hrozia podľa predpovedí meteorológov aj dnes, najmä v Libereckom kraji, ktorý už pred týždňom zasiahli prívalové lokálne povodne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies