Krúpy o veľkosti tenisových loptičiek

NETKY.SK • 20 December 2018, 14:46 • 2 min
Krúpy o veľkosti tenisových loptičiek

SYDNEY – Búrka v austrálskom meste spôsobila veľké škody. Boli zaznamenané výpadky napätia a rozsiahle poškodené domy aj autá. celé mesto počas búrky zaplavila voda a mnohé domy a budovy v centre mesta sa ocitli pod vodou.

slovakia

left justify in out

Búrka bola obyvateľmi mesta Sydney popísaná ako strašné krupobitie, ktoré sa prihnalo od pobrežia Južného Walesu so silným dažďom a divokými vlnami.

Už vo štvrtok popoludní hlásili miestne médiá, že sa na mesto valí veľká búrka. Doslova krupobitie o veľkosti tenisových loptičiek rozbíjalo domy a autá v západnej časti Sydney.

 

 

Až 20 000 domácností a podnikov sa ocitlo bez elektriny. Káble nevydržali príval vetra a roztrhli sa vo vzduchu. Medzitým v meste začala zlyhávať vlaková sieť.

Viaceré linky vo vnútrozemí , na letisku a na vonkajších predmestiach, ako aj na medzimestských linkách zaznamenali prestávky alebo oneskorenia, keď blesky zasiahli napájacie zdroje a infraštruktúru.

Sociálne médiá boli takmer ihneď zaplavené fotografiami a videami od ľudí, ktorým sa toto peklo podarilo zaznamenať.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Well that was a little cra-cra. #sydneystorm #northernbeaches #hail 📷 @ihaig72

Príspevok, ktorý zdieľa Manly Beach, Sydney Australia (@manlyaustralia),

PST

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies