Krupobitie v Košiciach: Poisťovne evidujú takmer 2000 škodových udalostí

NETKY.SK • 28 Jún 2019, 16:15 • 2 min
Krupobitie v Košiciach: Poisťovne evidujú takmer 2000 škodových udalostí

KOŠICE – Poisťovne doteraz evidujú 1845 hlásených škodových udalostí v dôsledku štvrtkovej (27. 6.) poludňajšej intenzívnej búrky spojenej s krupobitím v Košiciach a okolí.

slovakia

left justify in out

Týkajú sa poškodenia áut aj majetku. To potvrdili štyri poisťovne. Z nich najviac prípadov zaznamenala poisťovňa Allianz.

 

„V tejto chvíli evidujeme 1044 škôd na vozidlách spôsobených ľadovcom v Košiciach a okolí. Najčastejšie ide o rozbité sklá a poškodené kapoty. Naši klienti od včera nahlasujú svoje poistné udalosti," uviedla Helena Kanderková z poisťovne s tým, že škody neustále pribúdajú.

 

„Okrem vozidiel ľadovec poškodil aj privátny majetok ľudí, najmä eternitové strechy, lexanové striešky nad vchodmi domov, strešné okná, fasády domov, prestrešenia terás, žalúzie a slnečné kolektory," dodala poisťovňa s tým, že ide o desiatky takýchto poistných udalosti.

 

Väčšina škôd na nehnuteľnostiach sa pohybuje vo výške okolo 2000 až 3000 eur. Eviduje aj poškodenú strechu domu v hodnote približne 5000 eur.

 

 

Poisťovňa Kooperativa podľa hovorkyne Silvie Noskovej Illášovej aktuálne eviduje hlásených 429 škodových udalostí v dôsledku štvrtkovej náhlej búrky. 

 

„Podľa prvotných odhadov nahlásené škody dosahujú hodnotu takmer 635.000 eur," uviedla.

 

Komunálna poisťovňa v tejto súvislosti doteraz zaznamenala 242 nahlásených škôd, pri ktorých je predpokladaná výška poistného plnenia takmer 300.000 eur.

 

Doposiaľ 130 škôd na motorových vozidlách z Košíc a okolia s predpokladanou výškou približne 200.000 eur nahlásili klienti poisťovne Uniqa.

 

„Išlo najmä o zničené karosérie, rozbité sklá či svetlá na autách. Početnosť hlásených škôd je primeraná rozsahu územia, ktoré búrka zasiahla, ako aj hustote zaľudnenia. Je však pravda, že sme v poisťovni už dlho neevidovali také intenzívne krupobitie vo veľkom meste, akým sú Košice," za poisťovňu povedala Beata Lipšicová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies