Krug o Chárovi: Bol som poctený už len tým, že som v šatni sedel vedľa neho

NETKY.SK • 30 Apríl 2020, 09:44 • 2 min
Krug o Chárovi: Bol som poctený už len tým, že som v šatni sedel vedľa neho

Torey Krug má status spoľahlivého a najofenzívnejšieho obrancu Bostonu. V aktuálne stále neukončenej sezóne NHL dosiahol 49 bodov (9+40) a patrí mu ôsma priečka medzi najviac bodujúcimi zadákmi v zámorskej súťaži. Dvadsaťdeväťročný Američan chce jedného dňa zanechať podobne silný odkaz v tíme Bruins ako Zdeno Chára, Patrice Bergeron či Brad Marchand.

slovakia

left justify in out

Ako najväčšie hviezdy tímu 
"Chcem objaviť svoj ďalší potenciál. Počúvam o sebe dookola ten istý stereotyp, že som dobrý ofenzívny obranca. Ja však bojujem proti tejto stigme. Chcem byť ako Chára a Bergeron alebo Marchand a Pastrňák, ktorí na sebe pracujú každý deň," uviedol Torey Krug počas stretnutia s držiteľmi sezónnych permanentiek na radnici v Bostone.

 

img

Patrice Bergeron, David Pastrňák a Brad Marchand

 

Obrovský dosah Zdena Cháru 
Špeciálnu pozornosť venoval slovenskému kapitánovi Zdenovi Chárovi, ktorý mal na neho od prvého dňa v kabíne Bruins obrovský dosah. "Je to jeden z ľudí, ktorí najviac ovplyvnili moju kariéru. Minimálne počas pôsobenia v Bostone a myslím to úprimne," vyjadril sa bostonský zadák.

 

Ľuďom neušiel ani výškový rozdiel medzi ním a slovenským obrom. Preto sa ho pýtali, ako sa môže na ľade učiť od niekoho, kto je o 30 cm vyšší. "Spočíva to v jeho profesionalizme, príprave na každý zápas či tréning. To boli veci, ktoré som si u neho všímal od prvého dňa a je to tak dodnes," vysvetlil Krug.

 

img

Torey Krug, Zdeno Chára a svojho času v Bostone aj Jarome Iginla

 

Príprava na zápasy
Krug a Chára sa pred každým zápasom rozprávajú o špecifikách hry konkrétneho súpera. Pre Američana to má veľký význam vzhľadom na obrovské skúsenosti jeho slovenského spoluhráča. "Bol som poctený už len tým, že som v starej TD Garden sedel v šatni vedľa neho," doplnil Krug, ktorý si oblieka dres Bruins stabilne už siedmu sezónu. Počas nich nazbieral 337 bodov v 523 zápasoch.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Torey Krug (@krugtorey),

 

Chce zostať
Po skončení ročníka 2019/2020 Krugovi vyprší súčasný kontrakt a stane sa neobmedzeným voľným hráčom. Na prestupovom trhu bude zrejme žiadaný, ale on preferuje možnosť zostať v Bostone. Počas pandémie koronavírusu nie je jednoduché prijímať dlhodobé rozhodnutie do budúcnosti, keďže finančné dopady zastavenia sezóny môžu byť príliš silné.

 

 

"Zatiaľ sme nerokovali o novej zmluve. V súčasnej kríze to nie je jednoduché, nevieme na čom sme. Budem však trpezlivo čakať. Zopakujem len, že chcem byť naďalej súčasťou tejto skvelej partie v Bostone," doplnil Krug.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies