Škrtel má v Liverpoole vážnu konkurenciu, prišiel Coates

NETKY.SK • 31 August 2011, 18:12 • 2 min
Škrtel má v Liverpoole vážnu konkurenciu, prišiel Coates

Škrtel má v Liverpoole vážnu konkurenciu, prišiel Coates

slovakia

left justify in out

img

Anglický futbalový klub FC Liverpool v utorok spečatil prestup Uruguajčana Sebastiana Coatesa, ktorý s účastníkom Premier League podpísal dlhodobý kontrakt. Jeho bývalý klub Nacional de Montevideo zinkasuje za prestup približne osem miliónov eur. Coates v tíme The Reds zvýši konkurenciu na stopérskom poste, na ktorom hráva aj slovenský reprezentant Martin Škrtel.
      Dvadsaťročný obranca, ktorý už prešiel lekárskou prehliadkou a získal pracovné povolenie, uviedol, že k príchodu na Anfield ho presvedčil krajan, spoluhráč z národného výberu a už aj na klubovej úrovni Luis Suarez. "Luis mi veľa rozprával o Liverpoole, zo všetkého najviac spomínal tunajších fanúšikov, o ich zanietenosti a obrovskej podpore," uviedol takmer dvojmetrový Coates, ktorý si pochvaľuje Suarezovu prítomnosť. "Je pre mňa veľmi dôležité, že som prišiel do takéhoto veľkoklubu s tým, že tu mám krajana. Viem, že mi pomôže usadiť sa, vyznávame tú istú kultúru a zvyky, takže to pre mňa bude oveľa jednoduchšie," dodal.
      Suarez s Coatesom pomohli Uruguaju k triumfu na tohtoročných majstrovstvách Južnej Ameriky Copa America, mladého obrancu navyše vyhlásili za najlepšieho mladého hráča turnaja. Reprezentačný dres pritom prvýkrát obliekol iba týždeň predtým a šancu zažiariť dostal v dôsledku zranení iných hráčov. Vo farbách nového zamestnávateľa chce Coates žať úspechy a preto netají vysoké ambície. "Chcem toho v drese Liverpoolu vyhrať čo najviac, teda ligový titul a ktorýkoľvek pohár v súťažiach, ktorých sa zúčastníme. Musíme si nastaviť vysokú latku," uzavrel.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies