Krstný otec na Slovensku: Turné odštartuje show v Bratislave!

NETKY.SK • 7 Október 2015, 23:00 • 2 min
Krstný otec na Slovensku: Turné odštartuje show v Bratislave!

BRATISLAVA - Krstný otec patrí medzi kultové filmy novej éry Hollywoodu. Po viac ako štyridsiatich rokoch sa najslávnejší mafiánsky príbeh vracia na scénu v elektrizujúcej audiovizuálnej šou The Godfather live.

slovakia

left justify in out

Veľkolepé turné po dvadsiatichpiatich európskych mestách začína 8. októbra 2015 koncertom v bratislavskej Incheba Expo Aréne. Vystúpenie v Prahe je na programe 14. októbra v komplexe Forum Karlín.

 

Multigeneračnú ságu The Godfather, natočenú na motív bestselleru Maria Puza, režíroval  Francisco Ford Coppula. Hlavné roly obsadili Marlon Brando a Al Pacino, ktorí svojimi geniálnymi výkonmi vtiahli každého diváka do diania klanu rodiny Corleonovcov a ich súperenia s ďalšími zločineckými rodinami New Yorku v rokoch 1945 až 1955.

 

img

 

O hudobný zážitok divákov filmu oceneného tromi Oscarmi sa postaral taliansky skladateľ Nino Rota, ktorého prácu ocenili akademici cenou Grammy za najlepšiu inštrumentálnu kompozíciu písanú špeciálne pre film alebo televíziu.

 

O nové umelecké spracovanie legendárneho príbehu z newyorského podsvetia sa postarali tvorcovia šou The Godfather live. "To, že sme schopní zachovať a prezentovať najvýznamnejšie hudobné diela v histórii nášho remesla je pre mňa veľmi vzrušujúce. Je len málo filmovej hudby, ktorá má okamžite rozoznateľný charakter, ako to ponúkol Nino Rota. Na druhej strane, iba hŕstka filmov sa môže pochváliť podobným vplyvom na svetovú kinematografiu ako Krstný otec. Manželstvo týchto dvoch majstrovských diel na javisku bude niečo, čo si budeme pamätať celý život," povedal Justin Freer.

 

Počas premietania Krstného otca na plátno bude práve on dirigovať živý symfonický orchester, ktorý vytvorí fascinujúcu kulisu pre toto nezabudnuteľné dielo svetovej kinematografie.

 

img




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies