Krst knihy Demitra 38 na spomienkovom zápase v Trenčíne

NETKY.SK • 26 November 2011, 08:25 • 2 min
Krst knihy Demitra 38 na spomienkovom zápase v Trenčíne

Krst knihy Demitra 38 na spomienkovom zápase v Trenčíne

slovakia

left justify in out

img

Na pamiatku tragicky zosnulého hokejového génia Pavla Demitru vychádza v termíne jeho nedožitých 37. narodenín kniha mapujúca jeho inšpirujúci život a obdivuhodnú športovú kariéru.
Na 232 stranách opisuje kolektív slovenských športových žurnalistov pod vedením zostavovateľa Jána Bednariča kariéru kapitána hokejovej reprezentácie od mladosti v rodnej Dubnici nad Váhom a dozrievanie v Trenčíne, cez ťažké začiatky v zámorskej NHL, najkrajšie roky v St. Louis a ďalších kluboch profiligy až po účinkovanie v klube KHL Lokomotiv Jaroslavľ.
Publikácia z Ottovho nakladateľstva zachytáva najkrajšie spomienky Demitrových spoluhráčov a priateľov, prináša menej známe príbehy, sumarizuje jeho záľuby ako aj medializované rozhovory o rodine a súkromí. Texty dopĺňa bohatá fotografická časť s množstvom publikovaných ako aj nezverejnených záberov slávneho hokejistu, do ktorej prispeli najlepší slovenskí športoví fotografi i zahraniční autori najmä zo Severnej Ameriky.
"S Pavlom Demitrom sme o vydaní autobiografie hovorili už po dojímavom ukončení jeho reprezentačnej kariéry na svetovom šampionáte na Slovensku. Žiaľ, tragický osud skrížil 7. septembra 2011 Paľove plány do budúcnosti," povedal za autorov zostavovateľ Ján Bednarič a dodal: "Kniha je najúprimnejšou poctou partie novinárov a fotografov tomuto skvelému človeku a športovcovi, ktorého mnohí z nás poznali tak po profesionálnej, ako aj súkromnej stránke. Ďakujeme Paľkovej rodine, priateľom a zástupcom Dukly Trenčín, Dubnice aj zámorských klubov, že popri zármutku našli silu a poskytli nám pomoc pri zbieraní vzácnych archívnych podkladov."
Súčasťou obsahu sú aj Demitrove portréty v dresoch všetkých klubov, za ktoré počas 30 rokov hral, prehľad jeho individuálnych ocenení, podrobné ligové a reprezentačné štatistiky, ako aj kompletný zoznam jeho zápasov odohratých za Slovensko.
Kniha Demitra 38 sa dostáva na pulty predajní v čase spomienkového zápasu Dukly Trenčín so slovenským reprezentačným výberom, počas ktorého je 29. novembra naplánovaný aj jej oficiálny krst. Zároveň bude publikácia s odporúčanou cenou 14,99 eur v predaji aj priamo na štadióne, pričom časť z tohto výťažku poputuje na podporu mládežníckeho hokeja v Trenčíne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies