Kroták ukončil kariéru, usúdil, že nemá význam pokračovať

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 12:33 • 2 min
Kroták ukončil kariéru, usúdil, že nemá význam pokračovať

POPRAD - Zmluva mu ešte plynie do konca tejto sezóny, ale hokejový dres s kamzíkom na prsiach si už Arne Kroták neoblečie. Popradská legenda sa rozhodla, že už nebude pokračovať v aktívnej kariére. Údajne aj pre nezhody s trénerom Marcelom Ozimákom.

slovakia

left justify in out

V aktuálnej sezóne 45-ročný skúsený útočník najmä vinou zranení odohral v Tipsport lige len 7 zápasov, ten zrejme definitívne posledný 26. januára doma proti Novým Zámkom (3:4 po sam. nájazdoch). "V poslednom zápase proti Novým Zámkom som v závere ani v predĺžení už priestor ani dôveru od trénera nedostal. Keďže sa to zopakovalo aj v minulosti a tréner nevyužíval moje skúsenosti v zápasoch, usúdil som, že nemá význam ďalej pokračovať ako hráč. Po dohode s vedením klubu som súhlasil, že budem naďalej súčasťou A-tímu,“ zverejnil popradský klubový web vyjadrenie Arneho Krotáka.

 

Pre denník Šport nechcel byť konkrétnejší. "O konci mojej kariéry sa môžeme baviť po sezóne. Zatiaľ platí stanovisko, ktoré zverejnil klub na webe a sociálnej sieti. Teraz viac nebudem hovoriť," krátko skonštatoval Kroták. O niečo viac povedal predtým pre Nový Čas: "Skončil som. Rozhodlo sa o tom v podstate už pred mesiacom, ale oficiálne sme to s klubom oznámili až teraz.Budem mať už 46 rokov a myslím si, že stačilo, hoci mi to bude chýbať.“

K možným nezhodám medzi trénerom Ozimákom a útočníkom Krotákom sa popradský klub vyjadril prostredníctvom stanoviska riaditeľa Ľudovíta Jurínyiho na svojom webe. "Počúvame a vnímame rôzne šumy na tému Kroták verzus Ozimák. Ja osobne sa na to pozerám z profesionálneho hľadiska na vzťah hráč - tréner. V živote si mnoho ľudí nesadne, ale aj v tomto prípade je to práca, kde má hráč zmluvu, dostáva plat, a tak musí rešpektovať aj pravidlá jeho priameho nadriadeného, ktorý je v tomto prípade tréner. Takže otázku, či má niekto niekoho rád, prípadne či sú medzi nimi nezhody, ja nebudem riešiť."

Arne Kroták je s 1259 zápasmi a 519 gólmi rekordérom v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži. Svoju bohatú kariéru však nikdy nevyšperkoval ziskom domáceho titulu. Najbližšie bol k tomu trikrát, keď sa dostal až do finále. Raz s Košicami (2003) a dvakrát s Popradom (2006 a 2011).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona