Kronerová je v prezídiu MFFTT, Zlatú kameru si z festivalu odnesie B. Tarr

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 13:17 • 2 min
Kronerová je v prezídiu MFFTT, Zlatú kameru si z festivalu odnesie B. Tarr

BRATISLAVA - Prezídium Medzinárodného filmového festivalu Trenčianske Teplice (MFFTT) sa rozrástlo o novú členku. Miesto vedľa Petra Hledíka, Kamily Magálovej a Jiřího Menzela zaujala divadelná, filmová a televízna herečka Zuzana Kronerová.

slovakia

left justify in out

"Je to veľká radosť podieľať sa na organizovaní filmového festivalu, pretože ako herečka milujem film a milujem divákov, ktorí sa na filmy prichádzajú pozerať," uviedla dnes na stretnutí s médiami v Bratislave herečka známa napríklad z filmov ako Pupendo či Divoké včely, za ktoré získala Českého leva za herecký výkon vo vedľajšej úlohe. "Teším sa z toho, milujem Trenčianske Teplice a dúfam, že sa tam spolu stretneme," dodala.

 

V minulosti festival v Trenčianskych Tepliciach udelil jej otcovi Jozefovi Kronerovi cenu Hercova misia, pred pár rokmi toto ocenenie získala aj Zuzana Kronerová, ktorá je tiež laureátkou Ceny Karla Čapka.

 

Organizátori oznámili aj ďalšie meno osobnosti, ktorá si tento rok z MFFTT odnesie ocenenie. Je ňou medzinárodne uznávaný maďarský režisér Béla Tarr, držiteľ Strieborného medveďa z festivalu Berlinale 2011. "Béla Tarr je pre mňa vizionár, niekto, kto predstavuje cestu, o ktorej my nevieme, vidí ďalej. Béla Tarr svojím Turínskym koňom dokázal, že svet je iný, ako ho my v našom malom skromnom prostredí vnímame," vyhlásil Peter Hledík, člen prezídia MFFT. Oznámil, že svetoznámy režisér otvorí 23. júna festival i jeho študentskú súťaž On the road.

 

Festival však nebude len o filmoch a osobnostiach. Podľa slov primátora Trenčianskych Teplíc Štefana Škultétyho život do mesta vrátia viaceré kultúrno-spoločenské podujatia. Na tento účel je pripravený projekt Art In Park. "Budú tam prebiehať koncerty napríklad Fallgrapu, skupiny Chiki liki tu-a, ale aj ďalších začínajúcich trenčianskych skupín, ktoré budú priamo na námestí vystupovať," dodal s tým, že festival tiež oživí dve národné pamiatky - Liečebný dom Machnáč a železničnú stanicu.

 

MFFTT sa uskutoční od 23. do 26. júna, premietať sa bude v kine Prameň, v Kursalone, na kúpalisku Zelená žaba a na námestí v Trenčianskych Tepliciach. Niektoré z filmov uvedie aj trenčianske kino Metro.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies