Krokodíl zabil neopatrného plavca: Chcel preplávať nebezpečnú rieku!

NETKY.SK • 26 August 2013, 06:20 • 2 min
Krokodíl zabil neopatrného plavca: Chcel preplávať nebezpečnú rieku!

SYDNEY - Potápačom sa dnes podarilo nájsť telo 26-ročného muža, ktorého v sobotu v rieke na severe Austrálie napadol krokodíl a vtiahol do vody. Incident sa stal v rieke Mary približne 110 kilometrov východne od Darwinu.

slovakia

left justify in out

Táto rieka je známa množstvom krokodílov a obyvatelia regiónu v nej v ostatnom čase videli viac ako desať veľkých exemplárov, napísali noviny Northern Territory News. Jedného z nich 15 minút pred nešťastím odfotografovala jedna turistka. Hoci tabule na brehu rieky varujú pred krokodílmi, Sean Cole sa rozhodol s priateľom rieku preplávať. Na spiatočnej ceste ho však napadol krokodíl a pred zrakmi najmenej 15 svedkov vtiahol pod hladinu. Coleov priateľ útok prežil. V hre bol zrejme aj alkohol, keďže obaja mladí muži oslavovali v kempingu 30. narodeniny svojho priateľa a pravdepodobne sa stavili, že nebezpečnú rieku preplávajú. Polícia oznámila, že strážcom parku Mary River Wilderness Retreat sa podarilo zastreliť takmer päťmetrového krokodíla, ktorý mladíka zrejme napadol.

Morské krokodíly, ktoré môžu narásť do dĺžky až sedem metrov a vážia vyše jednu tonu, sú typickým rysom tropického severu Austrálie. Boli chránené od 70. rokov a ich počet sa stále zvyšuje, no zároveň rastie aj počet smrteľných stretov s ľuďmi. Od roku 1987 ich bolo najmenej 17.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona