Krkavčiu matku, ktorá spláchla svoje dieťa, z ničoho neobvinia!

NETKY.SK • 30 Máj 2013, 09:42 • 2 min
Krkavčiu matku, ktorá spláchla svoje dieťa, z ničoho neobvinia!

PEKING - Čínske úrady dospeli k záveru, že novorodenec zachránený z odpadovej rúry pod toaletou vo východnej Číne tam uviazol nešťastnou náhodou a že matka nebude čeliť žiadnym obvineniam, hoci sa k bábätku nepriznávala dovtedy, kým ju o dva dni po incidente nekonfrontovala polícia. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na oficiálne čínske miesta.

slovakia

left justify in out

Dych vyrážajúca dvojhodinová záchrana bábätka z odpadového potrubia pod tzv. tureckým záchodom v oblasti Pchu-ťiang v provincii Če-ťiang vyvolala zdesenie a takisto príval dobročinnosti na pomoc chlapčekovi. Toho si už z nemocnice vzala slobodná matka a muž, údajne otec dieťaťa.

Muž žiadal vykonanie testu otcovstva a - ak je chlapec jeho - je pripravený dohodnúť sa so ženou, ako bude dieťa podporovať. Uviedol to dnes predstaviteľ z úradu propagandy v okrese Pchu-ťiang. Nie je jasné, či pár bude dieťa vychovávať spoločne. Predstavitelia úradov nezverejnili meno ani jedného z rodičov.

Prípad vyvolal diskusiu o nedostatočnom vzdelávaní o sexe a pôrodoch na čínskych školách. V krajine kvôli ľahkovážnemu prístupu k predmanželskému sexu pribúda nechcených tehotenstiev. 

Polícia dospela k záveru, že 22-ročná slobodná matka sa najprv polícii nepriznala, lebo bola vystrašená, ale postupne získavala odvahu a začala hovoriť pravdu.

Žena ešte uviedla polícii, že otehotnela, keď mala krátku aféru s mužom, tehotenstvo skrývala pred rodinou aj susedmi a dieťa tajne porodila minulú sobotu na toalete nájomnej budovy. Uviedla, že bábätko jej nešťastnou náhodou vykĺzlo do tureckých záchodov a vyvolala poplach. Napriek tomu sa najprv k dieťaťu nepriznávala.

Privolaní hasiči, ktorí prišli do nájomnej budov, našli novorodenca v časti odpadového potrubia v tvare L pod záchodom v jednej zo spoločných toaliet v budove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies