Križovatku Blatné sprejazdní NDS skôr, než plánovala

NETKY.SK • 7 November 2017, 11:32 • 2 min
Križovatku Blatné sprejazdní NDS skôr, než plánovala

BRATISLAVA – Národná diaľničná spoločnosť (NDS) skráti čas rekonštrukcie diaľnice D1 o približne jeden mesiac a križovatku Blatné sprejazdní už koncom novembra 2017. Motoristom zo Senca a okolia bude k dispozícii plnohodnotná križovatka s napojením všetkých smerov na diaľnicu D1. TASR o tom informovala hovorkyňa NDS Michaela Michalová.

slovakia

left justify in out

"Práce na križovatke Blatné pomaly finišujú. Cemento-betónový kryt v ľavom jazdnom páse je už zrealizovaný, rovnako ako aj nespevnená krajnica na objekte diaľnice i prechodové časti napojenia severných vetiev na diaľnicu. Osadili sme tiež oceľové zvodidlá na severných vetvách," priblížila Michalová.

 

NDS podľa jej slov v súčasnosti realizuje vodorovné a zvislé dopravné značenie, osádza oceľové a betónové zvodidlá, zrealizuje prechodové úseky z nového cemento-betónového krytu na existujúce vrstvy asfaltu diaľnice, ako aj asfaltové vrstvy severných vetiev. Pristúpi tiež k vegetačným úpravám v okách križovatky a dokončí práce na odvodnení.

 

"K presmerovaniu dopravy na diaľnici dôjde v termíne od 23. novembra od približne 10.00 h do 29. novembra do 17.00 h," informovala hovorkyňa s tým, že presmerovanie dopravy a sprejazdnenie križovatky Blatné bude prebiehať po etapách s obmedzeniami. "Postupne dôjde k presmerovaniu dopravy v smere Trnava - Bratislava do dvoch jazdných pruhov a následne do troch jazdných pruhov, spustí sa vetva Trnava - Senec, Blatné (Sever), vetva Senec, Blatné - Bratislava (Sever). Vetvy Bratislava - Senec - Blatné (Juh) a Senec, Blatné - Trnava (Juh) sa budú púšťať ako posledné," spresnila Michalová.

 

Dodala, že NDS pristúpi aj k rozobratiu a odvozu starých betónových i dočasných zvodidiel, a namaľuje dopravné značenie na pravej strane diaľnice, odbočovacej a zaraďovacej vetve. V prvej polovici roka 2018 spoločnosť plánuje zrekonštruovať cesty II. a III. triedy, miestne komunikácie po výstavbe a zrealizovať veľkoplošné portály na diaľnici D1.

 

NDS začala s prácami na križovatke Blatné v apríli 2016.

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies