Krízou zasiahnutí Európania rušia plány na letnú dovolenku

NETKY.SK • 25 Máj 2012, 07:03 • 2 min
Krízou zasiahnutí Európania rušia plány na letnú dovolenku

Krízou zasiahnutí Európania rušia plány na letnú dovolenku - Cestovanie Európania rušia plány na tohtoročnú letnú dovolenku práve v období, keď ekonomiky slnečného pásma , teda v Grécku, Španielsku a Taliansku, trápi kríza. Ukázal to dnes zverejnený pries

slovakia

left justify in out

img

Európania rušia plány na tohtoročnú letnú dovolenku práve v období, keď ekonomiky "slnečného pásma", teda v Grécku, Španielsku a Taliansku, trápi kríza. Ukázal to dnes zverejnený prieskum verejnej mienky.
      V prieskume, ktorý uskutočnila agentúra Ipsos pre spoločnosť cestovného ruchu Europ Assistance, iba šesť z desiatich opýtaných uviedlo, že tento rok v období medzi júnom a septembrom plánuje ísť na dovolenku. Je to najnižší počet za posledných osem rokov.
      Pre porovnanie, v roku 2011 plánovalo odcestovať na dovolenku 66 percent opýtaných Európanov.
      Taliani sú najmenej ochotní cestovať na dovolenku napriek ich zvyčajne dlhej prázdninovej sezóne. Tento rok si dovolenku plánuje 63 percent Talianov v porovnaní s vlaňajšími 78 percentami.
      Španieli sa umiestnili v prieskume na druhej priečke, keďže vyše polovica z nich uviedla, že zostane doma.
      Francúzsko je jedinou výnimkou v tejto chmúrnej situácii - na letnú dovolenku sa pripravuje 70 percent respondentov, pričom vlani ich bolo 68 percent.
      V prieskume odpovedalo 3500 ľudí, vrátane respondentov z Nemecka, Británie, Belgicka a Rakúska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies