Križko: Nagy sa ešte len rozbieha, vyžaruje z neho neskutočná sila

NETKY.SK • 8 August 2016, 14:12 • 2 min
Križko: Nagy sa ešte len rozbieha, vyžaruje z neho neskutočná sila

BRATISLAVA - Richard Nagy 9. priečkou na 400 m polohové preteky stanovil v brazílskom Riu de Janeiro najlepšie umiestnenie slovenského plavca-muža v olympijskej histórii, keď prekonal Ľuboša Križka. Jeho maximom bola 13. pozícia na znakárskej stovke v čínskom Pekingu 2008.

slovakia

left justify in out

"Hneď po pretekoch som mu písal," uviedol pre agentúru SITA Ľuboš Križko, ktorý v utorok 9. augusta oslávi 37. narodeniny. "Veľmi ma jeho umiestnenie potešilo. Už keď som ho pred olympiádou registroval v médiách, videl som, aká z neho vyžaruje neskutočná sila a pripravenosť na tieto preteky. Akoby som sa pozeral na seba pred ôsmimi rokmi. Prekonal ma o štyri miesta, ale som rád, že na Slovensku máme ďalšieho plavca európskeho formátu. Rišo sa len rozbieha a myslím si, že sa ešte máme na čo tešiť."

Nagy v sobotu v Riu pri svojej olympijskej premiére finišoval na 400 m polohové preteky v novom národnom rekorde 4:13,87 min. Od prieniku do finále ho delilo iba 32 stotín sekundy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies