Kríza zaskočila aj holandské prostitútky: Musia ísť pod cenu

NETKY.SK • 1 August 2013, 11:58 • 2 min
Kríza zaskočila aj holandské prostitútky: Musia ísť pod cenu

AMSTERDAM - Hospodárska kríza núti prostitútky v Holandsku znižovať svoje ceny a akceptovať aj pochybné sexuálne praktiky, uviedol holandský spravodajský server DutchNews.nl s odvolaním sa na údaje profesijnej organizácie prostitútok Geisha.

slovakia

left justify in out

"Tento trend je zjavný najmä vo veľkých mestách, kde niektoré prostitútky už nie sú schopné platiť nájom za svoje izby," uviedla Ilonka Stakelboroughová, bývalá prostitútka, herečka a zakladateľka nadácie Geisha, ktorá zastupuje záujmy sexuálnych pracovníčok.

Podľa jej vyjadrenia pre holandské médiá bola ešte donedávna minimálna cena za sexuálne služby 50 eur - teraz však zásluhou krízy v mestách ako Amsterdam alebo Haag, kde je konkurencia veľká, klesli ceny aj na 20 eur.

Nadácia Geisha má záujem vytvoriť projekt určitého združenia prostitútok, ktoré by bolo nápomocné predovšetkým pre tie z nich, ktoré si nemôžu dovoliť platiť plný nájom. Nadácia by im prenajala izby, za ktoré by platili nájom len počas výkonu svojho povolania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies