Kríza vo vedení Volkswagenu sa tak rýchlo neskončí

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 15:12 • 2 min
Kríza vo vedení Volkswagenu sa tak rýchlo neskončí

WOLFSBURG - Kríza vo vedení Volkswagenu (VW) zrejme nepominie rýchlo. Informuje o tom DPA. Tretí deň po útoku predsedu dozornej rady Ferdinanda Piëcha na predsedu správnej rady Martina Winterkorna nie je na obzore, ako sa tento mocenský boj skončí.

slovakia

left justify in out

Zatiaľ nebol stanovený termín mimoriadneho rokovania dozornej rady, ani stretnutie jej šesťčlenného prezídia, v ktorom sa sústreďuje rozhodujúca moc koncernu.

 

Handelsblatt v dnešnom vydaní uviedol, že Winterkorn a Piëch predsa len zasadnú za jeden stôl. Denník napísal, že by malo ísť "v nasledujúcich dňoch o rutinné stretnutie oboch mocných manažérov". Mali by hovoriť aj o Piëchových výrokoch, v ktorých sa v piatok (10.4.) v spravodajskom týždenníku Spiegel dištancoval od svojho "protežanta" a dlhoročného blízkeho spolupracovníka Winterkorna. Ich stretnutie však zatiaľ nikto nepotvrdil.

 

Zdanlivo nedotknutý Piëchovou kritikou sa Winterkorn dnes objavil usmiaty pred kamerami na hannoverskom automobilovom veľtrhu. Bez viditeľného znepokojenia predstavil spolkovej kancelárke Angele Merkelovej a indickému premiérovi Nárendrovi Módímu automobil Volkswagenu zmontovaný na indickom subkontinente.

 

Po skončení informácie pre oboch politikov sa redaktor rozhlasovej stanice Severonemecký rozhlas (NDR) spýtal manažéra, či by chcel niečo povedať o svojej budúcnosti. Odvetil: "Je jedna", zasmial sa a odišiel.

Piëch je veľkoakcionárom Volkswagenu a predsedom jeho dozornej rady. Doteraz bol Piëchovým úzkym dôverníkom. Dlhý čas ho v koncerne i mimo neho pokladali za Piëchovho nástupcu vo funkcii predsedu dozornej rady.

 

V nedeľu (12.4.) v Hannoveri pred dnešným otvorením automobilového veľtrhu vyjadrilo Winterkornovi na stretnutí, ktoré organizoval VW, podporu mnoho vplyvných politikov a manažérov nemeckej ekonomiky. Medzi nimi sa nachádzali vicekancelár Sigmar Gabriel i šéf Daimleru Dieter Zetsche.

 

Z Winterkornovho okolia prenikli správy, že najlepšie platený manažér nemeckého burzového indexu DAX pôsobí "uvoľnene". S podporou predstaviteľov zamestnancov v dozornej rade, spolkovej krajiny Dolné Sasko a Piëchovým bratrancom, veľkoakcionárom VW Wolfgangom Porschem, sa okolo Winterkorna formuje silná aliancia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies