Kríza Interu sa prehlbuje, fanúšikovia neprijali dresy na udobrenie

NETKY.SK • 2 Február 2015, 12:04 • 2 min
Kríza Interu sa prehlbuje, fanúšikovia neprijali dresy na udobrenie

MILÁNO - Milánsky Inter pokračuje v hernej mizérii. "Nerazzurri" nestačili v 21. kole talianskej futbalovej Serie A na nováčika zo Sassuola, ktorému v nedeľu podľahli na jeho trávniku 1:3. V aktuálnej sezóne tak majú na konte viac prehier než víťazstiev a v tabuľke im patrí s 24 bodmi až 13. miesto.

slovakia

left justify in out

Keď hráči Interu dohrali duel na ihrisku Sassuola, pokúsili sa rozhnevaných fanúšikov uchlácholiť aspoň darovanými dresmi. Ibaže hneď ako ich hodili do kotla, leteli dresy naspäť. Jasný signál, že priaznivcom milánskeho veľkoklubu už dochádza trpezlivosť. "Momentálne nám nič nevychádza. Dopustili sme sa príliš veľa chýb, potrebujeme sa zlepšiť," nariekal po stretnutí tréner Interu Roberto Mancini, ktorého citoval portál bbc.com.

 

Je to iba necelých päť rokov, čo Inter ešte pod vedením Joseho Mourinha triumfoval v Lige majstrov. Odvtedy však slávny klub upadá, mení trénerov a hráčov a aktuálny ročník je pre neho totálnou biedou. Legendárny obranca tímu Javier Zanetti, ktorý sa nedávno ujal v klube role viceprezidenta, žiada fanúšikov o zhovievavosť. "Inter je veľká rodina, musíme držať pokope. Naša budúcnosť bude zasa žiarivá. Len musíme byť trpezliví," vyhlásil niekdajší skvelý argentínsky bek.

 

Prehra Interu s podceňovaným Sassuolom a následný konflikt hráčov s fanúškmi však iba zvýraznili trápenie mužstva. "V súčasnosti nám nič nepraje. Bohužiaľ, v Taliansku sa počítajú iba výsledky, takže ak nezvíťazíte, je všetko negatívne. Mužstvo je po zlých výsledkoch príliš krehké," priznal Mancini.

 

Tím je síce nabitý legionármi a reprezentantami ako Handanovič, Ranocchia, Vidič, Medel, Guarín, Shaqiri, Kovačič, Palacio či Podolski, v prípade Interu však dvojnásobne platí stará futbalová pravda, že mená ešte nerobia mužstvo. Mancini hovorí najmä o psychickej labilnosti tímu. "Keď sa objavia prvé problémy, mužstvo hneď trpí. Teraz najmä potrebujeme podržať od fanúšikov," zdôraznil tréner.

 

Inter vyhral v uplynulých ôsmich kolách iba dva zápasy a na priečky zaručujúce účasť v európskych pohároch stráca už osem bodov. A aby toho nebolo málo, mužstvo sužujú výpadky v obrane, kde zdravotné problémy vyradili Huga Campagnara, Marca Andreolliho, celkom fit nie je ani Andrea Ranocchia a proti Sassuolu chýbal pre trest aj Juan Jesus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies