Krivo obvinený nemecký meteorológ sa dočkal aspoň odškodnenia

NETKY.SK • 29 September 2016, 08:07 • 2 min
Krivo obvinený nemecký meteorológ sa dočkal aspoň odškodnenia

FRANKFURT - Vrchný krajinský súd v nemeckom Frankfurte nad Mohanom nariadil dnes Claudii D., bývalej partnerke kedysi populárnej osobnosti nemeckej televíznej scény, švajčiarskeho moderátora a meteorológa Jörga Kachelmanna (58), vyplatiť odškodné vo výške viac ako 7000 eur plus úroky.

slovakia

left justify in out

Odvolací súd totiž na rozdiel od prvostupňového Krajinského súdu vo Frankfurte nad Mohanom dospel k záveru, že spomínaná žena zámerne a v rozpore s realitou obvinila meteorológa zo znásilnenia.

 

Kachelmann požadoval od novinárky, ktorá svojho času zavinila jeho zadržanie a postavenie pred súd nielen tvrdeniami o znásilnení, ale aj ublížení na zdraví, úhradu 13.000 eur, ktoré minul na vypracovanie odborných posudkov. Práve tie potreboval, aby sa v procese ubránil žalobe.

 

Informovali o tom dnes nemecké elektronické médiá a internetové servery.

 

Krajinský súd v Mannheime oslobodil obžalovaného ešte v máji 2011.

 

V občianskom konaní musel moderátor preukázať, že jeho milenka ho vo februári 2010 obvinila krivo a že si zranenia spôsobila sama. Kachelmanna v marci 2010 po návrate zo ZOH v kanadskom Vancouveri zadržali na frankfurtskom letisku a uvalili na neho vyšetrovaciu väzbu. Jeho obhajcovia sa až do 29. júla 2010 neúspešne pokúšali dosiahnuť jeho prepustenie na slobodu. Moderátor však po celý čas popieral, že by bol svoju bývalú priateľku, rozhlasovú moderátorku, ktorá na neho podala trestné oznámenie, ohrozoval nožom a znásilnil. Jörg Kachelmann si svoje uznávané vedomosti z odboru meteorológie osvojil ako samouk a ich originálnou prezentáciou na televíznej obrazovke si podmanil mnoho televíznych divákov. Popri predpovedi počasia moderoval aj viacero zábavných a diskusných programov vrátane vlastnej talkshow. Predmetná aféra mu však na dlhší čas zmenila život, a to aj v súvislosti s pôsobením na obrazovkách.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona