Kritizoval Reebok: Legenda UFC dostala padáka

NETKY.SK • 27 Júl 2015, 13:25 • 2 min
Kritizoval Reebok: Legenda UFC dostala padáka

LAS VEGAS - Meno Jacob "Stitch" Durant možno nepozná každý, no keď si ľudia spomenú na posledné predzápasové momenty v UFC, každého napadne fúzatý chlapík ktorý kontroluje zápasníkov pred vstupom do octagonu. Tak to je on. Jeho robota je aj zaplátanie rán počas prestávok v zápase. Je v tom fakt dobrý, patrí k najskúsenejším v odbore.

slovakia

left justify in out

Stitch v rozhovore pre Bloody Elbow, rozprával o firme Reebok, a o tom ako zápasníci a ich teami strácajú sponzorov kvôli tomu, že počas zápasov musia byť striktne oblečený iba v tejto značke. Je pochopiteľné, že sa to ostatným firmám nepáči  lebo tieto podujatia sleduje najviac ľudí a keď sa na nich nemôžu prezentovať tak v podstate zo sponzoringu nič nemajú.

 

Stitch ďalej hovoril o tom, že aj oni ako pomocníci pri ringu v poctate žili z sponzorov . Lebo základne platy v UFC sú vraj iba drobným príspevkom. Počas rozhovoru vraj najprv dostal sms-ku, potom mu niekto volal z predstaviteľov UFC a oznámil, že už mu neponúknu ďalšiu  zmluvu a ich spoločná práca skončila.

 

Duran bol v členom UFC teamu od akcie s číslom 33, momentálne sa chystá už UFC 190! Dokopy necelých 14 rokov! Zamestnal ho priamo Dana White, keď ho raz videl na jednej akcií v Las Vegas vtedy ošetroval a kontroloval zápasníkov K 1. Bol mu sympatický a hneď mu ponúkol robotu. Teraz keď ho vykopol, nemal v sebe toľko guráže aby mu to oznámil on.

 

Ešte pred pár rokmi bola celá situácia iná, White aj Feritta sa vtedy starali o svojich zápasníkov aj o ďalších zamestnancov. No teraz keď sa stretnú na niektorej  z akcií UFC, tak sa im šéfovia ani  nezdravia.

 

"Dana sa jednoznačne zmenil. Teraz mu záleží iba na ziskoch. Ešte prednedávnom bola celá organizácia oveľa priateľskejšia k zápasníkom..." 

 

Stitch sa nebojí, že zostane bez práce, nakoľko UFC nie je jedinou organizáciou. A navyše v ostatných organizáciách nie sú striktne dané pravidlá sponzoringu ako v UFC, takže aj zárobky môžu byť vyššie.  Stitch už dávno robí aj pre viacero boxerov, kde mu neplatí asociácia ale priamo športovec. Pracuje napríklad aj pre Vladimíra Klička, alebo nedávno podpísal spoluprácu na septembrový zápas Andrea Bertona proti Floydovi Mayweatherovi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies