Kritika voči Žilinkovi pokračuje. Vyjadril sa Ivan Korčok

NETKY.SK • 18 Január 2022, 08:50 • 2 min
Kritika voči Žilinkovi pokračuje. Vyjadril sa Ivan Korčok

BRATISLAVA – Minister zahraničných vecí Ivan Korčok uviedol v relácii rádia Express Braňo Závodský Naživo, že účasť generálneho prokurátora Maroša Žilinku na oslavách 300. výročia ruskej prokuratúry v Moskve nie je v poriadku. Zdôraznil, že šéfom ruskej prokuratúry je Igor Krasnov, ktorý je na sankčnom zozname Európskej únie.

slovakia

left justify in out

„Už vôbec to nie je v poriadku v situácii, keď je to inštitúcia štátu, voči ktorému máme zásadné výhrady vo veci bezpečnostnej zahraničnej politiky. V situácii, keď je tu obrovské napätie na ukrajinsko-ruskej hranici, keď sa tu otvorene hovorí o vojenskej intervencii,“ pokračoval Korčok s tým, že generálnemu prokurátorovi nikto nezakazuje cestovať. Podľa šéfa slovenskej diplomacie sa však mal Maroš Žilinka v tejto súvislosti poradiť s ministerstvom zahraničných vecí.

 

obrazok

Ivan Korčok sa zároveň zamýšľal, aký typ spolupráce chce mať Generálna prokuratúra Slovenskej republiky s prokuratúrou Ruskej federácie. „Ako to pomáha činnosti generálnej prokuratúry?“ pýtal sa minister.

 


„Pán minister, pri vašich dnešných nediplomatických vyjadreniach zjavne ušlo vašej pozornosti, že generálny prokurátor SR ako ústavný činiteľ nie je vaším podriadeným. Myslím si, že ústavný činiteľ, aj keď nesúhlasí s názorom či postupom iného ústavného činiteľa, by si mal vždy zachovať objektívnosť, súdnosť a dôstojnosť,“ uviedol na sociálnej sieti Maroš Žilinka. Reagoval tak na to, že Ivan Korčok povedal, že generálnemu prokurátorovi dá svoje číslo, „nech sa kedykoľvek poradí“.
 

Prečítajte si: Ďalšia kritika na adresu Žilinku a jeho návštevy v Rusku!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies