Vodiči obrňte sa trpezlivosťou! Kritický stav na D1 môže trvať aj rok

NETKY.SK • 2 Máj 2017, 09:46 • 2 min
Vodiči obrňte sa trpezlivosťou! Kritický stav na D1 môže trvať aj rok

BRATISLAVA - OZ Triblavina už vyše roka upozorňuje na nezákonný stav pri príprave rozšírenia diaľnice D1, ktorý sa realizuje v rozpore so schváleným územným plánom BSK a rozpore so schváleným územným rozhodnutím. Diaľnica D1 by mala mať 6 jazdných pruhov a kolektory.

slovakia

left justify in out

Situácia na diaľnici D1 bola počas piatkového dňa katastrofálna, aj napriek varovaniu bola situácia veľmi zlá, pri dopravnej zápche na diaľnici a nielen na nej, ale na všetkých výpadovkách z Bratislavy smerom na Trnavu. Aktivisti z OZ Triblavina opakovane poukazujú na to, že kolektory – súbežné komunikácie s diaľnicou majú viac významov. Jeden z nich je prevedenie dopravy počas výstavby rozširovania diaľnice D1 a  plynulé zabezpečenie dopravy počas celej doby realizácie stavby.

 

Diaľnica D1 sa pri výstavbe jej rozšírenia a napojenia sa na diaľnicu D4 bude dvíhať o jeden a pol metra. Znamená to odstavenie dopravy na diaľnici, odstránenie jej konštrukčných vrstiev a
vybudovanie nových, vyšších o jeden a pol metra. A to sa nedá zrealizovať za jeden deň, ani za jeden týždeň, alebo jeden mesiac. Takýto kolaps dopravy - spôsobený zmenou diaľnice bez kolektorov môže trvať aj viac ako rok.

 

OZ Triblavina sa preto obrátila na ministra dopravy s tým, či považuje výstavbu kolektorov nutný, nakoľko tento kritický stav počas víkendu sú neúnosné a bolo by potrebné skrátiť dobu výstaby ďalším pruhov v tomto úseku. Či je ozaj schopný pre biznis súkromnej schránkovej firmy a svojho štátneho tajomníka obetovať všetkých motoristov a obyvateľov okolitých obcí. Či pán minister stále verí nezávislým odborníkom, ktorí pripravujú účelové dopravné posúdenia na základe konkrétnej zákazky, a ktorí vo svojich výstupoch s možnosťou takýchto kolapsov dopravy nerátajú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona