Kritická situácia splnila všetky podmienky, Maďarsko o polnoci zatvorí hranícu s Chorvátskom

NETKY.SK • 16 Október 2015, 15:45 • 2 min
Kritická situácia splnila všetky podmienky, Maďarsko o polnoci zatvorí hranícu s Chorvátskom

BUDAPEŠŤ - Maďarsko dnes o polnoci uzatvorí zelenú hranicu s Chorvátskom. Rozhodol o tom dnes maďarský kabinet pre národnú bezpečnosť, ktorého schôdzku zvolal predseda vlády Viktor Orbán.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI rozhodnutie kabinetu tlmočil na tlačovej konferencii v Budapešti minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó. Minister povedal, že maďarsko-chorvátske hraničné priechody budú fungovať aj naďalej, ale so sprísnenou kontrolou. Maďarská vláda očakáva od tohto kroku rovnaký výsledok ako od už uzatvoreného maďarsko-srbského hraničného úseku.

"O uzatvorení zelenej hranice sme informovali chorvátskeho veľvyslanca v Budapešti, ktorý vyjadril sklamanie," dodal Szijjártó, podľa ktorého maďarská strana poskytla príslušnú informáciu aj šéfom diplomacií ďalších krajín regiónu.

 

Summit Európskej rady podľa Orbána rozhodol o dôležitom kroku smerom k tomu, aby došlo k dohode s Tureckom, pričom ale nevznikla dohoda o uzatvorení grécko-tureckej hranice. Na uzatvorenie zelenej hranice s Chorvátskom sú z poriadkového hľadiska a z hľadiska ochrany hraníc všetky podmienky dané; Maďarsko je schopné zabezpečiť chorvátsku hranicu rovnako, ako je to na úseku hranice so Srbskom, zdôraznil Orbán.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona