Kristoffersen pre spor so zväzom nenastúpi na úvodný slalom SP

NETKY.SK • 8 November 2016, 08:19 • 2 min
Kristoffersen pre spor so zväzom nenastúpi na úvodný slalom SP

OSLO - Špičkový nórsky lyžiar Henrik Kristoffersen nenastúpi pre spor s domácim zväzom na úvodný slalom Svetového pohára v Levi. Dvadsaťdvaročný obhajca malého krištáľového glóbusu za slalom sa s funkcionármi sporí o právo na vlastného sponzora. Informovala agentúra APA.

slovakia

left justify in out

"V tomto momente je okolo mňa priveľa hluku," povedal Kristoffersen pre nórsky rozhlas NRK po tom, ako opustil nórsky tím a bude trénovať individuálne. "Do tejto situácie ma dostala lyžiarska federácia," dodal.

 

Podľa médií má Kristoffersen na stole lukratívnu ponuku od výrobcu energetických nápojov Red Bull, ale podľa reprezentačnej zmluvy môže propagovať len zväzových partnerov. Kristoffersen zvažuje, že si právo na svojho sponzora vymôže na súde. Podobné problémy mal v minulosti aj jeho krajan Aksel Lund Svindal.

 

Kristoffersen v minulej sezóne vyhral šesť slalomov a dvanásťkrát skončil v SP na stupňoch víťazov. Úvodný slalom SP vo fínskom Levi je na programe v nedeľu, ženy budú štartovať o deň skôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies