Kristof Vliegen: Videl som zoznam klientov Fuentesa

NETKY.SK • 23 Máj 2013, 15:44 • 2 min
Kristof Vliegen: Videl som zoznam klientov Fuentesa

BRUSEL - Bývalý belgický tenista Kristof Vliegen videl zoznam klientov kontroverzného španielskeho lekára Eufemiana Fuentesa.

slovakia

left justify in out

"Podarilo sa mi k tomu dokumentu dostať prostredníctvom určitých mojich kontaktov. V tom výpočte je veľa športovcov z mnohých odvetví. Disponujem aj kópiou," povedal 30-ročný bývalý 30. muž renkingu ATP Vliegen pre 7sur7, ale odmietol konkretizovať mená. Len skonštatoval, že ho prekvapil výskyt viacerých tenistov. Dodal, že podľa neho "biely šport" nie je taký čistý, ako by sa prípadne zdalo: "Bol som takmer v šoku, keď som čítal určité veci. Zdôrazňujem však, že nikoho neobviňujem. Skutočnosť, že sa niečie meno vyskytuje na tom zozname, ešte neznamená dopingový prehrešok, hoci podozrenie vyvstáva."

Hlavný aktér kauzy "Operación Puerto" Fuentes si za ohrozovanie verejného zdravia odsedí rok vo väzení. Previnil sa tým, že svojim klientom - prevažne z radov vrcholových cyklistov - ponúkal službu spočívajúcu v transfúzii ich vlastnej krvi. Súd v Madride koncom apríla uložil trest odňatia slobody na štyri mesiace bývalému manažérovi tímu Kelme Josému Ignaciovi Labartovi. Zvyšných troch obžalovaných oslobodil. Bez trestu vyviazli Fuentesova sestra Yolanda, bývalý športový riaditeľ tímov ONCE a Liberty Seguros Manolo Saiz a a Vicente Belda, ktorý v minulosti pracoval pre Kelme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona