Kristína slávi vianočné sviatky dvakrát

NETKY.SK • 24 December 2017, 09:59 • 2 min
Kristína slávi vianočné sviatky dvakrát

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Kristína už roky oslavuje dvoje Vianoce.

slovakia

left justify in out

„Dvadsiateho štvrtého som s manželom a jeho rodinou a šiesteho januára na rusnácke Vianoce príde zas on k nám,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA.

Napriek tomu, že Vianoce oslavujú u nich doma dlhšie, si Kristína podľa vlastných slov na vianočnej vlne ulietava už od začiatku adventu. „Každý rok si už od začiatku decembra púšťam a spievam každé ráno koledy, väčšinou inštrumentálky alebo Petra Dvorského. Urobím si kávu, naštartujem sa, pozerám von, jé, sneží, nádhera... To som robila odjakživa, aj keď som bola malá, prišla som zo školy a zapla som koledy. Moja sestra to nikdy nevedela so mnou vydržať, ale ja som proste tak naladená na Vianoce. Veľmi sa mi toto obdobie páči, neviem prečo, ale príde mi také iné,“ poznamenala speváčka, ktorá sa počas príprav vianočného stola snaží vyhýbať hektike. „Ja to nemám rada. Mama vždy riadne fičí, ja si, naopak, zas hovorím: buď tam, kde treba pomôcť. Nevyložím si nohy, ani sa nikam neschovám. Nemám rada, keď niekto príde a ani nepomôže. Sú to Vianoce všetkých a je to predsa rodinná oslava, tak sa do toho všetci aj zapojme,“ podotkla Kristína.

Mladá speváčka sa najčastejšie púšťa do pomocných prác alebo zoberie krstniatka na prechádzku. „Ja nie som nejaký kuchár, ani nepoznám recepty našich mamičiek a babičiek, takže som viac-menej v pozícii, že sa pýtam, čo treba, buď poumývam a poutieram riad alebo idem s krstniatkami von, nech sa nepletú popod nohy. No musím povedať, že si užívam, že ešte nemám tú svoju rodinku a prídem domov a mama navarí,“ zasmiala sa 30-ročná rodáčka zo Svidníka.

Na jedlo a rodinnú pohodu si Kristína potrpí viac ako na darčeky. „Darčeky sú mi úplne jedno. Už to nie je také, ako keď sme boli deti, že sme čakali, čo dostaneme. Teraz si už skoro všetko môžem kúpiť, musím zaklopať. Stačia úplné maličkosti, je mi to vážne jedno. My si doma ani nedávame drahé darčeky,“ povedala speváčka.

Na jeden dar, čo dostala na Vianoce ako dieťa, však nikdy nezabudne. „Keď som bola malá, dostala som kolieskové korčule. Tie som veľmi chcela, tak som sa v nich rovno korčuľovala po byte. To sa nedalo vydržať! Potom nám zvonili susedia, že robíme bordel a rodičia z toho mali problém,“ zasmiala sa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies